Snertloop Krimpen aan den IJssel, 05-01-2020

Vandaag staat, net als voorgaande jaren de Snertloop van MTK uit Krimpen aan den IJssel op het programma.
Voorheen werd de loop jarenlang gehouden vanaf een locatie in Krimpen aan den IJssel zelf, vorig jaar was dat ineens bij de hockeyclub, dat was vlakbij de oude locatie.
Zonder te kijken waar het dit jaar plaats zou vinden dus weer die kant op met Ina, maar daar was helemaal niets te beleven. Oei, stom, hadden we toch even moeten kijken. We zijn niet erg vroeg en nu nog zoeken, blijkt het gewoon bij onze sportschool in Krimpen Langeland te zijn, bij Tingenijssel. Dat is maf, we hebben nu een stuk verder gereden en komen krap in de tijd, daarom maar snel terug. We hebben ons al ingeschreven, dus snel de startnummers op en naar de start.
Wat gaat het doel dit jaar worden. Ina loopt een vast tempo van 6 minuten per kilometer, dat zal nu wederom in die buurt zitten, zelf smaakt de mooie tijd bij de Oliebollenloop naar meer en ik wil proberen om na vele jaren weer eens onder de 1.40 uur te lopen, maar of dat zal gaan lukken?
De kilometertijden zullen dan rond de 4.45 moeten zitten.

Ik begin goed en ben al snel in mijn ritme, maar of ik dat vol kan houden?
Voor me loopt een groepje dat snel is gestart maar niet verder uitloopt, gekker nog, ik loop heel langzaam wat op hen in.
Na 5 kilometer kom ik door in 23.19 , dat is aan de snelle kant, het zou rond de 23.45 moeten zijn, maar het voelt prima. Het is ook heerlijk weer om te rennen, niet te warm.
Na 10 kilometer zit ik vlak achter het groepje, maar die gaan wel wat versnellen. De doorkomst op de 10 kilometer gaat in 46.28 , dat is zelfs sneller dan de eerste 5 kilometer. Een erg constant tempo, daarom wil ik niet mee met de groep om ook te versnellen, anders klap ik misschien in elkaar.
Ik zie in de verte ook Erik Tolhoek net voor de groep lopen en loop daar op in. Wie weet kan ik daar nog bij in de buurt komen.
De groep haalt Erik in en Erik sluit bij hen aan waardoor het gat naar Erik en de groep weer wat groter begint te worden. Die haal ik dus niet meer in denk ik, maar ik probeer wel het tempo vlak te houden.
De 15 kilometer gaat in 1.09.36 , nog steeds erg snel en ruim binnen de 1.40 als eindtijd. Het zal toch niet?
Na 16 kilometer zie ik dat Erik af moet haken bij de groep en dat ik steeds wat dichter bij ga komen.
Bij de 20 kilometer aangekomen passeren we de sporthal om nog een extra lus te maken. Erik ziet me en gooit alles eruit. Ondanks dat loop ik nog steeds in en ook ik begin te versnellen. De 20 kilometer gaat in 1.33.21 , de laatste 5 zijn ook nog steeds in hetzelfde tempo gegaan, dat is onvoorstelbaar. Hoe zo vlak lopen? 23.19 , 23.09 , 23.08 , 23.45 , al zat daar iets verval. De laatste kilometer zet ik alles op alles om Erik in te halen en dat lijkt te gaan lukken, maar na 20,86 kilometer ligt de finish al, ik mis zo'n 250 meter. Dat is balen. Geen halve marathon en Erik net niet ingehaald. Het verschil blijkt uiteindelijk slechts 3 seconden te bedragen, met die extra 250 meter was dat wel net gelukt, daar ben ik zeker van, ik liep snel in.
Uiteindelijk staat de eindtijd op 1.37.11 , waanzinnig mooi natuurlijk, zo'n tijd heb ik al heel wat jaren niet meer gelopen, al moet je daar natuurlijk wel die 250 meter in tijd bij optellen en zal de tijd in de 1.38 hebben gezeten, ook nog ruim onder de 1.40 uur.
Ik ga snel douchen en omkleden om op tijd bij de finish van Ina te zijn. Dat lukt, Ina komt binnen in 2.05.22 , dat is ook weer dat tempo van 6 minuten per kilometer. Knap om altijd zo vlak te lopen.
We doen nog even een bakkie en gaan dan tevreden weer naar huis.

Pierewaaitrail IJmuiden, 18-01-2020

Vandaag staat voor de derde keer de Pierewaai Trail in IJmuiden op het programma. Een echt leuk idee om te starten om 6 uur met eigen verlichting, zonder drankposten en met een route in het horloge waarop je moet navigeren.
Ina en ik hebben dit de afgelopen twee jaar gedaan op de 25 kilometer. Deze keer staat er een heuse marathon op het programma, spannend en leuk tegelijk.
Ina heeft zich ook ingeschreven, maar blijkt een open dag op school te hebben waar ze om 10.00 uur bij aanwezig moet zijn, dat gaat uiteraard nooit lukken.
Dan er maar alleen naartoe. De start is nu niet om 6 uur, maar nog vroeger, al om 5 uur. Nu Ina niet mee gaat heb ik de marathonafstand om laten zetten naar de 45 kilometer. Nog meer pret en zoveel scheelt het ook niet.

Als ik aankom in het clubgebouw "De Pierewaai" in IJmuiden is het al best druk, nog meer gekken die dit avontuur aan gaan.
Echt vroeg ben ik niet, maar ik heb voldoende de tijd om alles te regelen.
Vlak voordat we naar buiten gaan zet ik de route op mijn horloge aan die ik heb gedownload. Opstarten van het programma lukt in het gebouw nog niet, maar zal buiten ongetwijfeld wel lukken.
Als we aan de start staan is het horloge nog steeds aan het zoeken, maar er gebeurd niets. Het horloge is vannacht van essentieel belang omdat er onderweg geen aanwijzingen staan. We doen alles op GPS.
Dit zal me toch niet gebeuren?
Het startschot is allang geweest en ik sta nog bij de start te prutsen. Het horloge slaat een soort op tilt als er eindelijk een route is gevonden. Er komt een heleboel herrie uit en de pijltjes met de route schieten op en neer. Ik krijg met veel moeite het horloge uit en ook weer aan, maar er is geen verandering. Ik hol toch maar een stukje verder maar weet niet waar iedereen heen is gegaan, daar heb ik niet op gelet, ik was te druk in de weer met het horloge. Ik had ook met een groepje mee kunnen lopen wellicht en dan gewoon volgen zonder mijn eigen weg te gaan, maar dat is niet leuk. Dit moet ik zelf doen.
Na een paar keer uit en aan gezet te hebben werkt het nog steeds niet. Ik besluit terug te keren naar het clubgebouw en onverrichter zake maar weer naar huis te gaan. Dit is me nog nooit overkomen.
Als ik bijna bij het clubgebouw ben stopt het horloge met herrie maken en staat het op de route. Yes ! Nu kan ik toch op pad, al zijn er al dik 20 minuten verstreken.
Mij maakt het verder niet uit, ik ge lekker op pad.
Onderweg is het even zoeken, maar een paar mensen van de organisatie zien me en helpen me op de juiste route.
Het gaat lekker. Ondanks het best zware parcours en de ongemakken van het navigeren en alles in je eentje moeten doen gaat het best lekker.
Na een kilometer of 8 geeft mijn horloge een signaal en zegt het scherm, workout klaar. Hoe kan dat nu? Gelukkig staat de route nog steeds in het scherm en kan ik de route blijven vervolgen.
Het gaat best lekker, maar met dit tempo had ik toch al wel een paar lopers van de achterhoede in moeten halen? Ik snap er niets van.; De achterstand was wel groet, maar ZO GROOT?
Na ruim 20 kilometer merk ik wat er mis is, ik zit op het parcours van de 25 kilometer en die zou om 6 uur starten. Hoe kan dat?
Ik beredeneer even wat er is gebeurd. Ik heb de route van vorig jaar ook nog in mijn Garmin staan. De route van dit jaar is ineens gestopt en e route van de 25 is verder gaan lopen, op dat punt kwamen beide routes voorbij. Ik heb nu dus een eerste ronde gelopen van de 45 en daarna het parcours van de 25 kilometer gevolgd. Hoe is dit nu mogelijk ? Nog een geluk dat het horloge nog wat aan gaf, andetrs was ik nog verdwaald ook. Ik heb nu de tonde langs het circuit van Zandvoort helaas gemist, al is daar midden in de nacht toch niet veel van te zien.
De route van de 25 ken ik, het animo is nu wat minder. Lopers van de 25 halen me nu in en ik treuzel expres nog wat, anders kom ik als eerste binnen en dat is nu ook weer niet het plan.
Ik schat in da de eerste nu wel binnen moet zijn en meld me bij de finish na 30 gelopen kilometers, 5 meer dan de route van de 25 maar 15 minder dan het doel.
Gefeliciteerd, je bent de eerste van de 45 kilometer. Waar ik al bang voor was gebeurde nu toch nog, de eerste was nog niet binnen. Ik leg uit dat ik niet de eerste ben. Jawel hoor, ik zeg weer nee en leg uit wat er is gebeurd. Men schrapt me uit de uitslag en neemt aan dat ik ook niet als laatste in de uitslag van de 25 km wil komen. Het maakt me allemaal niet zoveel uit. De fout/pech lag aan mijn kant en wat ze er dan verder mee doen maakt me niet uit.
Ik blijf nog een uurtje hangen, doe me tegoed ook het vele lekkers wat er bij de finish is te vinden. Dit gaat op bestelling. Pannenkoeken, poffertjes, tost's, soep, allerlei soorten brood, bolletjes, soorten cornflakes, toetjes, je kan het zo gek niet opnoemen of het is er. Het is warm, gezellig en er is veel te eten.
Ik ben blij dat ik toch nog heb kunnen lopen al was het niet wat ik er van had verwacht, ik kom volgend jaar zeker terug.
Wat een dag was dit. Om 2.30 uur op, om ruim 3 uur in de auto, om 4.30 uur aanwezig en om 5 uur de start van de mooie Pierewaai Trail, deze keer voor het eerst de Ultratrail over 45 kilometer. Wat kon er mis gaan? Horloge opgeladen, telefoon opgeladen, lamp opgeladen. Koers geïmporteerd, staat keurig in mijn horloge. Inmiddels weet ik beter. Ik heb naderhand alle routes en geheugen gewist en hoop dat dit niet meer voor gaat komen.

RACH Cross Lekkerkerk, 19-01-2020

Na het avontuur in IJmuiden waar ik geen 45 maar "slechts" 30 kilometer onverhard heb lopen trailen door duinen, bossen en strand ben ik hopelijk al weer voldoende hersteld om op het gemak mee te doen met de RACH Cross.
Voorheen was het de RAG Cross, nu is het de RACH Cross.
Ruud, Arie en Gijs is nu Ruud, Arie en......?
Hoeveel ronden ben ik in staat om op dit loodzware parcours te lopen? Door regenval is het parcours drassig geworden en ronde na ronde wordt dat erger door het passeren van de lopers. Een ronde is ongeveer 4,5 kilometer. De laatste ronde mag nog gestart worden als je na 4 rondjes van 4,5 km binnen de 1.45 uur de finish passeert.
Dat ga ik vermoedelijk niet redden, de inspanningen van de voorafgaande nacht spelen zeker nog mee en dan het zware parcours, we gaan het zien.
Ik start erg rustig maar versnel al snel wat en ik moet zeggen dat het niet tegen valt. Ik loop een beetje op met André Pruijssers en we komen na 5 kilometer door onder het half uur in 28.08 , daarna gaat André er vandoor en ik blijf wijs mijn eigen tempo lopen, anders is het snel op.
Na 10 kilometer kom ik door in 56.11 , dat was ongeveer hetzelfde tempo. Nico van den Heuvel zag er de eerste ronde niet fris uit en had het zwaar, maar ipv te stop[pen na ronde 1 liep hij nog vrolijk mee in ronde 2 en zou later nog verder lopen ook,
Naarmate de ronden volgen komen er steeds minder lopers op het parcours. Voor me al niemand meer in de buurt en een stuk achter me Stefanie Nijman, maar die komt niet dichterbij.
Na 15 kilometer kom ik door in 1.25.24 en begint het verval al wat, het beste is er af en de vermoeidheid is duidelijk voelbaar.
Aan het einde van ronde 4 stop ik even, drink wat uit de bidon van Stefanie, zelf had ik niets neer gezet en had na dit gezwoeg best wel dorst gekregen.
Je bent op tijd en mag de laatste ronde 1. Zonder twijfel doe ik dat, hoe kapot ik ook ben. Allemaal lichaamssignalen geven aan da het welletjes is. Doe normaal, stoppen ! Maar ik luister niet en ga gewoon door. Het is slenteren en zwoegen, tempo kun je het niet meer noemen.
Na ruim een kilometer komt Stefanie me al voorbij alsof ik stil sta (was ook bijna zo) en is al snel uit zicht. Nico had ook nog net door mogen gaan maar is wel zo wijs geweest om te stoppen. Ook hij voelde de vermoeidheid en heeft wel naar de stemmetjes in zijn hoofd geluisterd denk ik.
De 20 kilometer kom ik door in 1.58.41 , nog steeds gemiddeld sneller dan 10 km per uur, maar de laatste ruim 2 kilometer is kruipen geblazen.
Iedereen staat al op me te wachten als ik binnen kom vallen in 2.17.24 na volgend mijn horloge 22.29 km. Een gemiddelde van 6.10 per kilometer.
Daarmee eindig ik ver als laatste van de 10 lopers die de volledige afstand hebben gelopen. Er moet er altijd één de laatste zijn.
Stefanie heeft in die paar kilometer een gapend gat van ruim 6 minuten geslagen, dat is knap.
Het was me weer een avontuur, maar altijd leuk om te doen. Nu snel naar huis en onder de douche.

Polderloop Hazerswoude, 26-01-2020

Vandaag eens heel wat anders. We hadden gisteren een feestje en prompt werden we te laat wakker om mee te kunnen doen met de trainingsgroep van Avantri. Wat nu? Ina kijkt in de hardloopkalender en ziet de Polderloop in Hazerswoude staan. Ken jij die loop? Natuurlijk, die heb ik in het verleden vaak gedaan en is een leuke loop, bijna alles door de polder, vandaar de Polderloop. Er staat veel wind, dus het zal wel buffelen worden.
We besluiten deze te gaan doen en zien dat het erg druk is bij de inschrijving en in de kantine is het reuze gezellig.
We schrijven ons in voor de halve marathon en zien dat je ook in kan schrijven voor een cyclus van 4 Polderlopen, iedere laatste zondag van de maanden januari tot en met april. Bij 3 gelopen Polderlopen ontvang je een leuk shirt. Dit doen we en verbinden ons dan een soort aan deze lopen, maar dat is geen straf, het is leuk om daar te lopen.

We lopen naar buiten en ik wordt aangesproken door Roland Verboon uit Gouda, we praten even bij en hij wil met me op de foto. Geen probleem, we hebben nog tijd en geen haast, de tijd is niet belangrijk. We lopen vandaag in het shirt van Team Krimpenerwaard en krijgen daar leuke reacties op.

Vanaf de start loopt Roland net voor ons en Ina laat zich een beetje verleiden om wat te snel te lopen, dit resulteert in een eerste 5 kilometer in 28,29 , wel veel te snel, maar we hadden grotendeels wind mee, dus dat zal snel veranderen.
Na een eerste drankpost voor de 5 kilometer volgt de tweede drankpost rond de 9 kilometer, we hebben er dan al een flink stuk tegenwind op zitten en er volgt nog een heel lang stuk naar Boskoop toe. Bij het 10 kilometerpunt draaien we naar rechts en krijgen dan de wind van opzij. maar ook nog tegen. De 10 kilometer gaat in 59,43 , nog netjes binnen het uur.
Na het stuk zijwind draaien we wederom naar rechts en hebben we de wind vol in de rug. Bij de 14 kilometer is weer een drankpost waar we even stoppen en wat drinken en eten. De 15 kilometer gaat in 1.28.59 , nog steeds netjes binnen de 6 minuten per kilometer, het tempo wat Ina eigenlijk altijd loopt.
Na zo´n 17 kilometer moeten we toch even plassen, maar daarna zit het tempo er toch weer goed in en lopen we de 20 kilometer in 1.58.54 en gaan we gemiddeld ondanks drankposten en plaspauze toch onder de 76 minuten gemiddeld per kilometer lopen en dat met die wind, dat is toch netjes.
Uiteindelijk komen we over de finish in 2.04.41, de kilometers 20 en 21 gaan i 5.35 en 5.32 , Ina had nog genoeg over.
Na afloop drinken we gezellig nog een paar bakjes koffie en eten een broodje waarna we weer naar huis gaan. Het was een heerlijk loopje en zeker voor herhaling vatbaar.

Petzl Night Trail Bergschenhoek, 08-02-2020

Het is 8 februari, de dag dat de Petzl Night Trail weer op het programma staat. Deze keer in ingekorte versie ivm diverse werkzaamheden op het parcours. De organisatie wilde wel een leuke loop neerzetten en geen loop met allemaal rondjes of geslinger rondom bouwputten. Geen marathonafstand dus, maar 30 kilometer.
Aan de start sta ik met Michel en Nico, Piet Wuijster is er ook en staat achteraan. Piet gaat het relatief rustig aan doen, Nico en Michel zullen zeker weer gaan vliegen en zijn met geen mogelijkheid bij te houden. Bij de start zeg ik al dat ze zeker een half uur voor me zullen zitten en dan moet ik nog goed zijn ook.

Het parcours is blubberig door de vele regenval, al valt dat in het begin nog redelijk mee, het tweede deel zou veel erger worden.
Na 5 kilometer hebben we zo'n beetje het Lage Bergse Bos gehad en noteer ik 26.50 , dat gaat natuurlijk veel te snel, maar tot dusverre gaat het nog goed.
Na bijna 9 kilometer toch even een korte stop, snel wat eten en weer op pad, de 10 kilometer gaat in 55.12 , dat tempo gaat wat beter.
We lopen nu richting Bleiswijk, het tempo en parcours zijn goed wat een 15 kilometertijd oplevert van 1.22.20 waar 1.30 mijn doel was. Nog steeds veel te snel dus en het zware deel gaat nog komen.
Bij 18 kilometer zitten we in de buurt van de A12 en hebben we de tweede drankpost met keerpunt. Diverse lopers hebben een afslag verkeerd genomen en missen de drankpost maar snijden wel een stuk af. Ik neem nu wat meer tijd om te eten en te drinken. Het begint echt guur te worden, we hebben wind tegen en ik ben best wel een beetje moe en nat van het zweet, maar we gaan verder. De 20 kilometer gaat in 1.52.11, maar nu gaat het pas beginnen.
We lopen langs de Eendrachtspolder, dat is bijna niet te doen. We zakken hele stukken weg in de bagger, water, drek en het is ploeteren, zwoegen, iedere stap kost veel kracht, maar ook daar kom ik weer doorheen, al gaan de kilometertijden flink omhoog. Na 25 kilometer kom ik door in 2.26.28 en zijn we in Oud Verlaat.
Het is nu bijna niet te doen, het is zwaar en rennen gaat alleen nog maar op de vlakke stukken, zodra het bergop gaat moet ik wandelen, maar ook zo kom je er.
Als ik naar de finish loop en op mijn klokje kijk hebben we er maar 28,5 km op zitten. Ik verwacht nog een blubberig ronde naar de finish toe, maar die komt niet. Ik loop een soort van landingsbaan op, een houten brug met lampjes en
passer de finish na 28.55 kilometer in 2.54.37 , een gemiddelde snelheid van 6.07 minuut per kilometer. De laatste kilometers heb ik erg veel ingeleverd.
Bij de 30 was ik lang niet onder de 3 uur gekomen, nu het parcours een stuk korter was lukte dat wel.
Nico en Michel zitten inderdaad zo'n half uur voor me. Het gat is de eerste 20 kilometer niet super groot geweest, maar de laatste 8 kilometer hebben me veel tijd gekost.
Het was ondanks het zware parcours toch weer genieten. Nu snel even douchen en daar zie ik Nico en Michel nog net, die gaan al naar de bar. Als ik klaar ben met douchen en omkleden komt Piet net binnen, die zit op zijn beurt weer een half uur achter mij en vond het ook zwaar. Maar ondanks zijn trainingsachterstand heeft hij het toch maar weer mooi gedaan.
Ik zoek het massageteam van Dineke van Nooten op waar ik de benen heerlijk laat verwennen. Daar knap je net als de douche lekker van op. Ma me is Piet aan de beurt. Ik zeg Michel en Nico ook nog even gedag en ben rond middernacht weer thuis. Het was weer een super belevenis. Nog geen enkele editie gemist.

20 van Alphen, 01-03-2020

Het is al weer een eeuwigheid geleden, zo lijkt het, dat ik meedeed met de 20 van Alphen. Ina heeft hem vorig jaar gedaan en vond de loop leuk en wil nu weer gaan. Ga je mee? Is goed, dan lopen we gezellig samen en gaan we daarna op bezoek bij mijn neef in Alphen.
Gaat de loop wel door? We hebben een coronavirus gekregen in Nederland, vooral in Brabant, tal van evenementen worden afgeblazen, maar de 20 van Alphen gaat gelukkig nog wel door.
We zijn veel te vroeg, ik heb ruim de tijd om mijn startnummer op te halen. Eerst onder in het theater in de gang in de rij gestaan waarna bleek dat mijn nummer boven opgehaald moest worden, ik had me wat later aangemeld en dat was nog niet verwerkt. Vreemd, maar goed, ik naar boven, daar weer in de rij gestaan en ja hoor, ik heb mijn nummer. Nu op zoek naar Ina, die staat in de rij bij het toilet. Zelf ook even snel plassen en als Ina klaar is blijkt het toch zelfs nog krap te worden, maar we zijn toch op tijd bij de start. We hebben nog een paar minuten over. Bekenden zien we niet, hoeft ook niet, we lopen voor onszelf en samen.
Na een kilometer vanuit het centrum gaan we al snel op pad naar de Zegerplas. We passeren Reinier van Wijngaarden, mijn oude magazijnman, leuk om hem hier tegen te komen. Ik wist niet dat hij zulke lange afstanden liep, meer dan de 6,4 op de Oliebollenloop was het meestal niet, hoewel het laatst de 10 was.
Het is warm en zonnig, al staat er best wel een flinke wind, maar die hebben we in het begin mee. De eerste kilometers gaan dan ook best snel en na 5 kilometer komen we door in 28.47 , het tempo van Ina ligt meestal zo rond de 6 minuten per kilometer, dus liggen we ruim voor op het schema.
Na ruim 7 kilometer passeren we Aarlanderveen en lopen we naar Aardam. De 10 kilometer gaat in 58.12, daarna even tijd voor een plaspauze, dan zie ik Reinier weer voorbij komen en sluiten we net aan bij de tempogroep van 6 minuten per kilometer, dat is een mooi richtpunt.
Het begint wat te spetteren en we hebben wind tegen. Ina geeft gas en we schuiven naar voren in de groep die we al snel weer achter ons laten, we hadden ook in die bus kunnen blijven zitten, maar daar heeft Ina geen zin in, ze wil haar eigen tempo lopen.
Na 15 kilometer komen we door in 1.29.06 , nog steeds netjes binnen de 6 minuten per kilometer. We zien Reinier een stuk voor ons lopen, die afstand blijft ongeveer gelijk, die halen we niet meer in.
De groep van 6 minuten per kilometer zit ons vlak op de hielen en Ina wil daar gewoon voor blijven, dat merk ik aan alles.
Na 19 kilometer komen we door in 1.53.17 en zie ik dat we onder de 2 uur gaan blijven als de afstand tenminste klopt. We zien ook Reinier terug zakken, hij heeft het moeilijk.
Zo'n 300 meter voor de finish halen we Reinier in en Ina zet nog even aan, want het blijkt toch wat meer dan 20 kilometer te zijn en ze wil onder de 2 uur eindigen, dat lukt in 1.59.40 en de afstand is 20,11 kilometer, ook Reinier zit nog een paar seconden onder de 2 uur.
Het was toch een heerlijke loop en genoten van het samen lopen.
Na afloop wandelen we weer terug naar het theater en dan komen we daar Jos Koeleman tegen. Jos baalde dat de afstand niet klopte, is ook vreemd, want je kan de afstand heel simpel kloppend maken. Er zijn mogelijkheden genoeg. Wel even gezellig met Jos gekletst, daarna met elkaar een stuk opgelopen tot onze auto en afscheid genomen waarna we naar mijn neef reden. Blij dat we dit toch hebben gedaan en dat de loop nog doorging, want de corona zou daarna veel lam leggen.

Utrechtse Heuvelrug Trail, 22-03-2020

Wat moeten we nu met die coronacrisis. Ik wil er echt even uit. Mijn moeder is ernstig ziek en ik zorg daar 3x per dag voor, zakelijk is het ook moeizaam, klanten blijbven thuis, de mensen met de campers gaan niet op vakantie en houden de campers in de stalling, de Dierenlotdag gaat niet door en sportief is het ook een drama. De marathon van Rotterdam gaat niet door, alle evenementen waarvoor we ons hadden ingeschreven verdwijnen één voor één van de kalender, ook de Alpe d'Huzes gaat niet door. Alle broodnodige verzetjes zijn er niet meer. Wat nu? We moeten er even uit. We besluiten de UHT eens te gaan lopen. Zelf heb ik die al diverse keren gedaan, maar Ina nog nooit.
Hoe gaan we het aanpakken? Ina heeft een leuk idee. We rijden naar station Rhenen, fietsen dan naar station Driebergen/Zeist, lopen dan de UHT naar Rhenen en halen daarna de fietsen weer op in Driebergen.m
Dat is inderdaad een leuk idee en goed uit te voeren, dat scheelt ook een treinrit waar de treinen wellicht wel of niet rijden ivm de coronacrisis.
De reis gaat voorspoedig, we parkeren de auto op de parkeerplaats bij station Rhenen waarna we op de fiets een mooie route volgen naar station Driebergen/Zeist. Het is mooi weer en van thuisblijven van mensen lijkt niet veel te merken, overal zien we wandelaars, hardlopers en fietsers. Wel lijken de meeste mensen zich te houden aan kleine aantallen, hoewel ik wel een paar keer een groepje wielrenners tegen kom, dat is dus niet de bedoeling.
Onderweg duikt er nog een mevrouw de berm in als we haar op de fiets ruim genoeg passeren, kennelijk is ze erg benauwd voor de corona, misschien had ze dan beter binnen kunnen blijven, maar dat is ook op ons zelf van toepassing natuurlijk.
Op station Driebergen/Zeist is niets te beleven, de fietsenstalling is bijna leeg en daar mag gratis gebruik van worden gemaakt. Even plassen, een foto maken bij de klok en we gaan op pad. De route staat in mijn GPS en het gaat allemaal voorspoedig. Onderweg is het veel slalommen om de vele wandelaars, fietsers en soms hardlopers te ontwijken en de benodigde afstand te houden. Het blijft een prachtig parcours langs Austerlitz, Maarn, Doorn, Leersum, de Utrechtse Heuvelrug, Amerongen, Elst en zo naar Rhenen. Ina geniet ervan en ik uiteraard ook. We hebben geen haast, maken een aantal stops, maken foto's, drinken goed en lopen lekker.
Na een kilometer of 20 hebben we een aanvaring met een dame die ons asociaal vindt. Ze loopt met haar man, 2 kinderen en 3 honden op een smal bospad, niet netjes achter elkaar, maar ze nemen de hele breedte in beslag. Wat nu? We lopen hard en besluiten ruim langs de groep door het gewas te rennen en ze zo voorbij te gaan, maar daar schrokken ze blijkbaar van. De afstand was groot genoeg, maar volgens de dame hadden we 3 meter afstand moeten houden en waren we asociaal, waar ze zelf met haar gezin met 4 man en een hond naast elkaar het hele pad in beslag nemen. Het zal allemaal wel, mensen zijn zichzelf niet, sommigen duiken we als ze iemand zien naderen, doen een sjaal voor hun mond of duiken de kant in. Waar gaat dit naartoe ? Voorzichtig zijn is logisch, maar zo panisch lijkt me ook niet nodig, blijf dan thuis en zoek de drukte niet op.
In Rhenen kiest Ina een iets kortere route, ze is er klaar mee, ik kies de route langs het water om de UHT netjes te volbrengen. Nog even een fopto van de klok op het perron en dan met de auto weer terug naar Driebergen om de fietsen op te halen.
We hebben ondanks alle sores toch genoten en zijn blij dat we weer eens iets hebben gedaan, al zal het alleen maar lastiger gaan worden.

NS Station Leiden / NS Station Den Haag, 19-04-2020

In deze tijden van Corona zit iedereen te balen. Leuke evenementen die niet doorgaan, afstand houden, mondkapjes, veel thuis zitten. Wij hebben dat niet anders. Lopen thuis kan natuurlijk, iedere keer hetzelfde rondje, dat doen we nu eens niet. We besluiten om een NS trail te gaan doen en niet te ver van huis. We rijden naar Den Haag met de auto, parkeren die en gaan met de fiets naar Leiden om daar vanaf het station te gaan lopen naar Den Haag. Ik wist niet dat het daar zo afwisselend was. Strand en duinen, OK, dat is bekend, maar dat er zoveel mooie natuur zou zijn wist ik niet, we hebben enorm genoten. Na terugkomst in Den Haag rijden we weer terug naar Leiden en pikken daar de fietsen weer op. Was in deze ellendige tijd een heel leuk evenement.

Virtueel Berlijn-Krimpen, 08-05-2020

In de tijden van Corona is niets meer zeker. Doordat er veel niet doorgaat of nagenoeg niets doorgaat, gaan verenigingen alternatieven verzinnen en ik moet zeggen, dat heeft dan ook wel wat. Alles beter dan de hele dag maar binnen zitten. Zo heeft MTK een virtuele loop verzonnen in teamvcerband van Berlijn naar Krimpen. Je hebt een team van 6 lopers die allemaal in de regio een stuk gaan lopen, de afgelegde kilometers komen op Strava te staan en worden automatisch afgetrokken van de afstands die je team af moet leggen, dat is in het begin 658 kilometer. Op een kaart is dan te zien waar je team op dat moment in het echt voorbij komt, ook al is dat virtueel. Van de Duitse steden die je virtueel passeert is dan wat te vertellen, wat er is te zien, etc. Erg leuk gedaan. Ook ik ga mijn steentje bijdragen en doe dat vandaag met de eerste 29 kilometer. 

Virtueel Berlijn-Krimpen, 10-05-2020

Deze keer wederom een virtuele loop van Berlijn naar Krimpen, nu ee andere route. Van Bergambacht naar Stolwijk, Gouda, Haastrecht en via Vlist en Schoonhoven weer naar huis via de Lekdijk, mooi rondje. Ina liep dezelfde route maar heeft het laatste stuk ingekort.

Virtueel Berlijn-Krimpen, 12-05-2020

Vandaag even een auto weggebracht in Stolwijk en terug komen lopen samen met Ina en Patricia, daarna alleen nog wat extra gelopen en ook gerend om de afstand nog wat groter te maken om zo de afstand van Berlijn naar Krimpen wat te verkleinen. Andere teams zijn veel actiever en schieten dan ook veel sneller op.

Virtueel Berlijn-Krimpen, 13-05-2020

Vandaag een klein rondje gelopen voor de virtuele race van Berlijn naar Krimpen, rondje door de Benedenberg, Zuidbroek en via de Provincialeweg weer terug.

Virtueel Berlijn-Krimpen, 14-05-2020

Vandaag weer een klein stukje gelopen voor de virtuele race Berlijn-Krimpen. Ina liep ook een stukje mee en Patricia was op de skeelers, nog even een klein stukje extra gelopen om aan de 8 kilometer te komen. Is niet heel veel, maar telt toch weer af.

Virtueel Berlijn-Krimpen, 16-05-2020

Vandaag mijn langste etappe virtueel van Berlijn naar Krimpen, deze keer ben ik via het Lekweidepad gelopen en zo de Lekdijk op en helemaal gevolgd naar Jaarsveld en daarna via de Cabauwesebuurt terug. Was een lange tocht en vermoeiend, maar wel erg mooi om de hele tijd langs de Lek te lopen. Aan deze kant is het lopen langs de Lek mooier van tussen Bergambacht en Schoonhoven

Virtueel Berlijn-Krimpen, 17-05-2020

Na de lange etappe van gisteren vandaag met de warmte toch nog maar weer een stuk lopen. In eerste instantie zou ik Ina tegemoet komen lopen, die was gaan fietsen en hoopte ik tegen te komen, maar die bleek al lang weer terug te zijn. Ik loop naar Lekkerkerk via de Lekdijk en Ina komt me achterop rijden met de fiets. We zijn er al hoor, je kan terug komen zegt ze, maar ik besluit toch om het rondje Lekkerkerk vol te maken, alles voor de kilometers

Virtueel Berlijn-Krimpen, 21-05-2020

Vandaag weer een wat langere etappe voor de virtuele race van Berlijn naar Krimpen. We schieten nu al aardig op. Ina is al eerder gestart, ik moest eerst de mantelzorg voor mijn moeder nog regelen, ik start wat later en hoop Ina daarna in te halen. Het plan is om te lopen via Stolwijk naar Gouda, Haastrecht en zo via de Vlist en de Bovenberg weer terug. Ik haal Ina in Gouda in, we lopen wat samen, maar Ina geeft al aan dat ze korter wil gaan lopen. We nemen afscheid en gaan allebei onze eigen weg. Ik loop via Bonrepas ook nog verder door Schoonhoven, via het Veer en de Lekdijk weer terug naar huis. Onderweg nog een tijdje met Koos en Aukje Zieldorff staan kletsen, was ook weer even gezellig. Het was heerlijk weer en lekker om er zo weer even uit te zijn.

Rondje Reeuwijkse Plassen met Ina, 01-06-2020

Vandaag met Ina al vroeg op pad gegaan voor een rondje Reeuwijkse Plassen. We zetten de auto neer in Haastrecht bij Concordia en lopen van daar ricjting de Reeuwijkse Plassen. Het beloofd een warme dag te worden, vandaar al vroeg op pad, we starten al om 6.23 uur. In het begin gaat het heerlijk, maar we merken toch al snel dat het zonnetje steeds meer kracht begint te krijgen. Ina loopt al snel te puffen en we moeten af en toe stukjes wandelen. Vanaf de andere kant komen we ook Pascal van Norden nog tegen met een maatje, die zijn met de groet van Michel de Langen een duurloop wezen doen. Hij roept naar ons, wat doen jullie in mijn achtertuin! Haha, Pascal komt hier zo´n beetje vandaan. We vervolgen onze weg en de laatste kilometers weer terug naar Haastrecht is het veel wandelen, al maakt ons dat niet zo heel veel uit.

Virtuele Groene Marathon Rotterdam, 07-06-2020

Vandaag staat er een loop op het programma die ik mee mag tellen voor het klassement om de kilometers, ergens in Nederland mag ik een marathon lopen, de tijd doorgeven voorzien van het bewijs op Strava en dan maken ze daar een klassement van op. Best geinig. Mijn keuze is gevallen op Rotterdam. Ik had gezien dat je daar een soort Groene Marathon hebt die door heel Rotterdam gaat en een beetje de bezienswaardigheden aan doet. Ik had niet echt een GPX bestand, daarom op afstandsmeten.nl maar even aan het uitmeten gegaan en dat klopte aardig. Die staat dan nu in het horloge en ik kan op pad. 

Het tempo maakt me eigenlijk niet uit, het gaat me om het lopen, dat de kilometers geregistreerd worden en dat ik weer eens ergens anders loop met veel herkenbare punten. Ik zet de auto neer bij het Rivium en start van daar met eerst de Van Brienenoordbrug, langs de Kuip en zo via IJsselmonde, Lombardije, Charlois, Delfshaven en daar sta ik voor een grote verrassing. De Maastunnel is voor mij gesloten, ze zijn al jaren bezig met onderhoud. Er varen boten die je over brengen, dan moet je daar eerst op wachten en ook moet je een mondkapje oop en die heb ik niet bij me. Ik ga aan het zoeken en dwalen en loop natuurlijk verkeerd. Na vele omzwervingen kom ik over de Erasmusbrug na eerst langs de SS Rotterdam te zijn gelopen, nu weer op weg naar de rest van de route, eerst richting de Euromast, vandaar naar Spangen waar ik even een foto maak bij Het Kasteel van Sparta.Ik heb een flinke omweg gemaakt en heb wel een mogelijkheid om weer een stukje in te korter, anders zit ik straks boven de 50 kilometer en daar heb ik geen zin in. Ik begin de benen ook al best te voelen van het stilstaan, zoeken, foto´s maken, etc. Via Diergaarde Blijdorp loop ik heel eind langs de A20, ga dan niet de stad in om daar een lusje langs de Rotte te lopen maar besluit die lus te laten vallen en gelijk linksaf te gaan om de Rotte te volgen richting de Rottemeren, dat scheelt me ca. 5 kilometer die ik weer terug pak. Ik kom eindelijk bij de Maasboulevard uit, ga richting de Van Brienenoordbrug en sla de laatste geplande lus bij de Autoboulevard over, dat scheelt weer een aantal kilometer en ik ben blij dat ik eindelijk weer bij de auto ben na bijna 45 kilometer. Alles in mijn eentje en apart om mee te maken, dat komt gehaal door Corona, maar het zit er weer op.

Virtuele Marathon van de Krimpenerwaard, 05-07-2020

Na de vorige maand virtueel de Groene Marathon van Rotterdam te hebben gelopen, staat er vandaag weer een virtuele marathon op het programma. Mijn doel is die te lopen in De Krimpenerwaard, een groot deel van de Ronde van de Krimpenerwaard. Ik begreep van Arie Visser dat ze met teams van avStart de Ronde van de Krimpenerwaard zoals we die kennen van Avantri nu gaan lopen vanuit Lekkerkerk en dan eerst richting Schoonhoven. Ik wil hem juist andersom lopen en natuurlijk niet het hele stuk, dan zou ik op 56 kilometer uitkomen, maar andersom betekent dat ik de teams dan ergens tegen moet gaan komen, dat is wel zo leuk.

Ik begin gewoon in Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan den IJssel, daar vandaan verder langs de Hollandsche IJssel naar Ouderkerk a/d IJssel waar ik inderdaad de teams van avStart tegenkom. Leuk op deze manier. Nu op weg naar Gouderak en vandaar ga ik binnendoor naar Berkenwoude. Ik begin het nu best wel wat lastiger te krijgen, maar het gaat nog redelijk. Via Zuidbroek en de Benedenberg ga ik weer terug naar huis. Vlak voor Bergambacht passeer ik de Marathonafstand en zet ik het horloge stop. Het was een leuke loop op deze manier en ik heb er erg van genoten.

Trail des Fantomes België, 14-08-2020

Het is nog steeds Coronatijd, kwakkeltijd voor veel evenementen. Het ene na het andere leuke evenement wordt afgelast. Iedereen is bang voor maatregelen en durft evenementen niet door te laten gaan. Met een beetje goede wil en nadenken is er best wel wat mogelijk denk ik, maar of al die moeite voor de organisatie dan iets oplevert is een ander verhaal.
Sommige evenementen geven geld terug, andere laten de inschrijving staan tot volgend jaar en sommige evenementen geven niets terug of verplaatsen het. De hoop op de marathon van Rotterdam was er in april niet en ook in oktober niet en werd dan ook beide keren afgelast, wel staat Lopik nog op de kalender. Met 75 lopers daar is die kans wel groot dat we daar kunnen lopen.
Ik kijk nog maar eens in de trailkalender, afgelast, afgelast en hé, de Trail des Fantômes in België gaat door. Ze gaan de loop op 20 dagen organiseren met een maximum van 150 lopers per dag. Start vanaf 9 uur en je met om 18.00 uur binnen zijn. Hoe gaan ze dat dan doen? Ik ben benieuwd. Ik zeg het tegen na en die is meteen enthousiast. Welke datum is nog vrij. 14 augustus gaat het worden. Leuk, een paar dagen Ardennen.

We zijn terug van onze vakantie in Limburg waar we 10 dagen hebben genoten en voor ons zelf best veel hebben gedaan, lopen, wandelen, fietsen. Heerlijk. Stiefdochter Patricia was mee geweest en heeft ook genoten al is die niet zo actief als wij zijn. Patricia gaat ook mee naar de Ardennen. We hebben een goedkoop huisje kunnen vinden op zo'n 25 kilometer van de start, Patricia heeft daarvan de hele bovenverdieping en is daar erg blij mee. Een eigen badkamer, bed, douche, etc.
We moeten lopen op vrijdag de 14e maar vertrekken de 13e al naar België. Wat is de omgeving daar mooi. Dat Frans praten is even wennen maar Ina is daar gelukkig goed in.
Op vrijdagmorgen vertrekken we bijtijds naar de start. Met een mondkapje op melden we ons bij de organisatie in een café. We moeten nog een kilometer wandelen naar de start en zien daar een tijdmat en een startdoek , verder niemand. De meesten zijn al gestart vaaf 9 uur, het is nu 10.00 uur, er staan alleen twee lopers langs de kant die ook zo zullen gaan starten. Geen last met Cna of iets dergelijks. De route is super goed aangegeven met gele vierkante bordjes met zwarte pijlen, die zijn niet te missen.
Het is een pittig parcours met veel klimmetjes. We zijn allebei niet super uitgerust begonnen door veel klussen in huis, Ina met de perikelen rondom Corona op school en thuis les geven en veel regelen, zelf heb ik de zorg om mijn moeder, ook het klussen in huis en mijn bedrijf, maar we doen het rustig aan. We lopen veel langs de rivier de Ourthe wat mooie beelden geeft. Wel is het soms link om te lopen, veel rotsen bedekt met mos, glibberig, steile afdalingen en klimmetjes, soms met een touw om te klimmen of te dalen. Het is uitkijken maar ook genieten. We doen het eigenlijk een beetje te rustig aan. In dit tempo zijn we niet om 18.00 uur binnen. Bij de 14 kilometer is een splitsing, de 27 kilometer gaat rechtsaf, de marathon gaat links. Ina ziet de marathon niet zitten en slaat rechtsaf, ik ga links. We zien elkaar nu uren niet en we hopen dat alles goed gaat. Achteraf blijken we de laatste 10 kilometer weer hetzelfde parcours te lopen, alleen ik maak een extra lus van 15 kilometer die best heftig is. Uiteindelijk kom ik binnen na 7.15 uur en heb nog drie kwartier over. Ina staat me al op te wachten en heeft ook de auto al naar de finish gereden. We spreken ook nog wat Nederlanders die morgen gaan lopen en benieuwd zijn naar het parcours.
We rijden weer terug naar het café, ik stap uit, doe mijn mondkapje weer op en haal mijn medaille en shirt op, Ina had haar spullen al opgehaald. Ina had ook enorm genoten en was na 5.30 uur binnen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Super leuk georganiseerd en blij dat we weer eens een loopje konden doen. Tijd is niet belangrijk.

Summertrail Marathon Kootwijk Veluwe, 23-08-2020

Vandaag staat er weer een leuk evenement op het programma, de Summertrail Marathon op de Veluwe. Ik heb me de afgelopen week nog ingeschreven en heb me erover verbaasd dat er ondanks corona nog plaats was.
Zaterdag voor het evenement belt de organisatie me op en geeft aan dat ze hebben besloten de marathon niet individueel te lopen, maar in duo's.
De opzet van de marathon was om iedere 5 kilometer opnieuw te starten met een etappe die afgelegd moet zijn in een half uur. Veel lopers zouden zeker op het einde problemen gaan krijgen om op de onverharde delen het half uur niet te halen op de 5 kilometer en daardoor te laat binnen komen. Zelf had ik ook een hard hoofd in of ik iedere keer dat tempo vast zou kunnen houden, zeker op de stukken met mul zand. Jammer dat het dus geen hele gaat worden, maar een halve is ook leuk, de andere helft leg je af op de fiets.
De marathon loopt van Apeldoorn naar Heerde, je steekt derhalve de hele Veluwe over. Zwaar maar wel genieten denk ik dan.
Ivm Corona gaat er geen bus van finishplaats Heerde bij de Schaapskooi naar de start in Kootwijk maar moeten we zelf zien bij de start te komen.
Ina en ik gaan op pad. Ina zet me af in Kootwijk waarna ik naar de start wandel die midden op de heide ligt, zelf rijdt Ina naar Oosterbeek om daar mee te doen aan een fietstocht. Ze kan starten tussen 9 e 11 uur, dus dat komt niet zo krap, wel zal ik aan het einde moeten wachten want Ina doet er veel langer over, maar dat is ook wel eens andersom, geen probleem dus.

Ik meld me bij de start en zie dat we maar met 25 lopers zijn, blijkt een kleinschalige loop te zijn, maar wel vreselijk leuk.
Mijn duoloper blijkt wat sneller te zijn dan ik, maar ondanks dat moet ik de zwaardere stukken lopen. De start voor de eerste etappe van 5 kilometer ligt midden op de heide bij Kootwijk bij een uitkijktoren en loopt vandaar door veelal mul zand naar het Noorden. Ik ben ruim op tijd binnen en we wachten op de andere 11 teams. Iedereen is op tijd en we starten met etappe 2, ik stap op de fiets. Schakelen gaat niet soepel met deze fiets en alles rammelt, maar hij doet het.
In het begin is het warm, maar ze geven wel buien op, ik ben benieuwd, ook voor Ina.
We lopen en fietsen netjes onze etappes en het is echt genieten van de mooie omgeving. Wel begint het steeds donkerder te worden, ik betwijfel of we het droog houden.
Als we uiteindelijk aankomen bij de Schaapskooi begint het te regenen.

Gezien de kleinschaligheid van het evenement verwacht ik na afloop niet veel, maar we ontvangen van de organisator een tas met versnaperingen zoals een mars, mini chocoladereepjes, een Belgische wafel, fruit, energiedrank, water, etc. Ook kregen we een leuke oorkonde met daarop de tijd en afgelegde afstand en zelfs onze naam erop. Erg leuk gedaan. Ik denk er over om volgend jaar weer mee te doen, ze organiseren deze al heel lang en ik heb er nooit van gehoord.
We nemen afscheid van elkaar. Ik bel Ina en zeg dat ik binnen ben. Ina heeft n de stroomregen gefietst en is het wel zat. Ze gaat de tocht een lus inkorten en komt er dan aan, maar dat kan nog wel 1,5 uur duren.
Het begint inmiddels te hozen en ik zoek beschutting bij horecagelegenheid De Schaapskooi. Ik heb geen geld bij me, heb honger en heb het koud. Ik eet veel dingen uit de gekregen tas op en begin op te knappen. Ik heb het behoorlijk koud en heb ook geen droge kleding bij me, die is bij Ina. Ik heb trek in een bak koffie en een patatje en vraag of ik later mag betalen. Geen probleem hoor, super geregeld, ik krijg de bestelling en geniet ervan. Inmiddels begin ik flink te klappertanden en het duurt nog wel even voordat Ina komt. uiteindelijk zou dat twee uur duren en was ik blij dat ik in kon stappen. Eerst snel even omkleden en dan de kachel voluit om te herstellen en onderweg nog genieten van een lekker bakkie. Ina heeft een mooie tocht gehad maar kreeg een lekke band en veel regen. Gelukkig hielp iemand haar met de band anders had ik nog langer moeten wachten.

Nazomerloop Avantri, 06-09-2020

Vandaag staat er dan echt weer een evenement van Avantri op het programma, eindelijk. Het is de Nazomerloop.
Ondanks de corona is Avantri erin geslaagd om te voldoen aan de eisen die corona met zich meebrengt en de veiligheid van de lopers te garanderen.
Hoe moeten we dat zien?
Op zowel de 5 als de 10 kilometers mogen maximaal 100 lopers starten. Er is alleen voorinschrijving. Veel lopers schrijven zich in maar de maximale aantallen worden niet gehaald, de 10 is wel bijna vol met ruim 90 lopers, al blijkt niet iedereen die zich heeft ingeschreven ook daadwerkelijk te komen opdagen.
We starten met 3 lopers naast elkaar op de baan met gepaste afstand, anderhalve meter daarachter rij 2 met weer 3 lopers en zo verder. De lopers zijn ingedeeld op snelheid, de snelst opgegeven te verwachten tijden eerst.
Door deze start zullen de snelsten ook voorop blijven lopen en zijn er niet veel inhaalmomenten.
Het is leuk om iedereen weer eens te zien. Door de Corona en het "gedoe"met opgeven als je wilt gaan trainen, wachtlijsten, dan weer wel mogen en dan weer niet hoeft het van mij allemaal iet zo nodig meer en heb ik er niet zoveel zin meer in. Daardoor mis ik wel de gezelligheid voor zover die er nog is in deze tijd. Ik loop nu regelmatig een klein uurtje in Krimpen voorafgaande aan mijn spinninguurtje, al is dat maar een klein groepje. Daar krijg ik training van Hidde Demoed, de winnaar van de Nazomerloop.
Veel lopers blijken toch tijden op te hebben gegeven tussen de 45 en 50 minuten, daarin zien we toch wel een leuke strijd. Zelf heb ik opgegeven 45 minuten op de 10 kilometer, maar de zon schijnt weer eens bij de nazomerloop en mijn benen denken er dan over om maar minder snel te lopen. Het zit tussen mijn oren, dat is zeker, maar als de zon schijnt kak ik altijd in.
De eerste 2 kilometer liep ik nog in 4.30 per kilometer maar zodra De Hem opdoemde met daar ook de eerste drankpost moest ik het tempo laten lopen. Doel was wel om ruim onder de 50 minuten te lopen, als het kan onder de 47.30 , dat gaat nog wel een strijd worden.
Ik loop eigenlijk best wel constant en ruim onder de 5 minuten er kilometer maar kom niet op de 4.30 meer uit. Bij de finish blijk ik toch nog best een nette 46.30 te hebben gelopen waar ik best wel blij mee ben. Lang niet de opgegeven 45 minuten natuurlijk, maar met de zon ligt het bij mij altijd hoger helaas.
De opzet was super en alles lijkt goed te zijn gegaan. Een mooie manier om ook de Dijkloop zo te doen denk ik, de Oliebollenloop zal een heel ander verhaal worden.

Rondje Markermeer, 13-09-2020

Deze keer eens geen lopen, maar een serieuze afstand fietsen. Ina en ik hadden ons een hele tijd terug ingeschreven voor rondje IJsselmeer over maar liefst 300 kilometer met een start om 6.00 uur, maar die is vanwege corona afgelast en daarvoor in de plaats is het rondje Markermeer gekomen, een fietstocht over 180 kilometer die uiteindelijk op 188 kilometer uit zou komen. 

We vertrekken al vroeg met onze racefietsen naar laren waar de start plaats zal vinden. Via Laren gaan we achtereenvolgend naar Blaricum, Huizen, Almere, Lelystad, Enkhuizen, Hoorn, Edam, Volendam, Monnickendam, Amsterdam, Naarden, Bussum en zo weer terug naar Laren.

We hebben er echt zin in. We beginnen eerst met een bakje koffie en gaan dan naar de de start. In het begin hebben we de wind mee en tot de eerste drankpost gaat alles goed. Niet ver na de drankpost krijgt Ina wederom een lekke band, die heeft ze laatse paar jaar al diverse keren gehad. Ina ziet het op dat moment even niet meer zitten, maar ik heb gelukkig een noodspuitbus bij me am in de binnenband te spuiten. Als ik dat doe komt de rommel uit twee gaatjes in de buitenband zetten en ik dicht dat af met mijn vinger om hard te latehn worden. Als het schuimen minder begint te worden ga ik verder met spuiten. Het flesje is leeg, niet alles komt erin, mara de band is hard genoeg om de route weer te kunnen vervolgen. Nu maar hopen dat hij hard zal blijven, het is nog een heel eind naar de volgende post. We worden ingehaald door diverse renners waarvan er 1 ineens rechts naast het fietspad op de grond ligt. Jij nam een binnenbocht en daar bevond zich net een wielrenner die van de andere kant kwam en ook diezelfde bocht nam. De renner op de grond had vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken en wellicht een aantal ribben gebroken of gekneusd, de ander kon verder en kwam er alleen met wat vleeswonden vanaf. 

Bij de verzorgingspost die we gelukkig zonder probleem hebben gehaald koopt Ina een nieuwe buiten en binnenband die er netjes worden omgelegd waarna we weer met een geruster hart verder kunnen. Het is nu best pittig, we hebben vanaf Enkhuizen de wind flink tegen en wisselen elkaar af op kop. Soms sluit er een wielrenner aan die vervolgens achteraan sluit en profiteert van ons kopwerk zonder zelf een over te nemen. Het kost me best veel moeite, Ina is hier veel beter in. Ina fietst vaker en is dan oolk fitter op dat vlak. Mijn rug lijkt het te begeven en ik moet een keer eventjes in het gras gaan liggen om de rug wat te ontzien waarna we weer verder gaan. Het is een prfachtige route met al de bekende plaatsen. Het minst mooie is voor mij Amsterdam, daar rijden we een stukje aan de rand van het centrum met stoplichten, dat is niet bijster mooi, verder alleen maar genoten. We zijn netjes binnen de gestelde tijd binnen en gaan snel weer richting huis en eten onderweg eerst nog wat.

Trail by the Sea Renesse, 20-09-2020

Vandaag had ik het plan om met de duurloopgroep mee te gaan, Ina zou de Trail by the Sea gaan lopen in Renesse, ik had me daar niet voor ingeschreven en hij zit al vol. Ze geven best veel zon en warm weer op en Ina baalt er al van, ook dat ze dan alleen naar Zeeland moet. Ze komt met het plan dat ik dan op haar startnummer ga lopen en dat ze dan zelf gaat fietsen. Dat is wel een goed idee. Lopen is voor mij toch leuker dan fietsen en het beloofd met dat vele zand ook zwaar te worden, dat lukt bij mij beter dan bij Ina.
Na mijn moeder verzorgd te hebben gaan we op pad en zijn rond 10.30 in Renesse. We laden de fiets van Ina uit en Ina gaat op pad, een leuke ronde daar in de ruime regio en ook de Zeelandbrug gaat over gefietst worden.
Ik moet nog 1,5 kilometer lopen naar de start en heb de straat in maps ingegeven. Ik kom met veel andere lopers aan bij een camping maar die blijkt dood te lopen. We moeten helemaal terug en de tijd begint zelfs krap te worden. Mijn starttijd is 11.09 uur met startnummer 47. Om 11.00 starten de eerste 15 lopers en daana iedere 3 minuten weer 15 lopers. Ik kom toch nog net op tijd en kan nog even naar het toilet waarna ik nog 2 minuten over heb. Bij mij liep een jongen met startnummer 1, die was echt te laat en mocht gelijk weg om de anderen te proberen in te halen.
In het startvak staan we ruim uit elkaar met 15 lopers. Twee lopers vragen aan elkaar waar ze vandaag komen en zegt er één dat hij uit Bergambacht komt. Jeetje, wat een toeval, het blijkt Jan de Boer te zijn, ik ken hem niet, maar hij mij wel. Jan is wat minder snel dan ik en blijft achter me. Na de start gaan de snellere mannen er al vandoor, ik ben middenmotor in deze groep.
In het begin is het allemaal goed te doen, maar daarna beginnen de duinen, het mulle zand, dan het strand op waar we goed kunnen lopen al zakken we wel iets weg, maar het zwaarste stuk moet nog komen.
Vanaf het strand moeten we door et mulle zand de duinen in waar we de ene na de andere zandheuvel moeten beklimmen en dat met de volle zn op het hoofd. Niets voor mij, al gaat het nog best redelijk.
Na de zandmassa's ga ik eerste even zitten op het gras en trek mijn schoenen uit om de hoeveelheid zand eruit te schudden. Ook even op adem komen na het zware geploeter is niet verkeerd.
Nu gaan we via veel bossen weer terug naar Renesse en kom ik warempel Ina's collega Marieke Baas tegen die daar met haar partner aan het wandelen is in de ossen, wat een toeval. Ik stop niet, zeg even gedag en ga verder. We finishen op een andere plaats dan dat we zijn gestart, ik kom binnen in 2.20.11 , de speaker roept om, daar hebben we nummer 47 en dan is het stil. Hij kijkt me aan en ik zeg, ik lijk er niet op. Mijn naam Ina op het startnummer en op zijn lijst kloppen natuurlijk niet bij de loper. Ik geef mijn eigen naam door bij de organisatie waarna ik navraag doe naar het grote parkeerterrein waar we de auto neer hebben gezet.
Hier tegenover ligt een groot terrein zegt de man waaraan ik het heb gevraagd en laat dat nu precies het terrein zijn waar onze auto staat, top natuurlijk.
Ik ben best wel wat getekend door allemaal witte zoutvlekken op de kleding en in het gezicht en fris me even op en bel Ina dat ik binnen ben. Ina blijkt op slechts 4 kilometer afstand te zitten en komt er vrij snel aan waarna we weer op huis aan gaan. Onderweg doen we nog even een bakkie en genieten van weer een leuke dag samen op pad. Uiteindelijk blijk ik 86e van de 206 te zijn geworden, nog niet eens zo gek.Was een prima evenement op deze manier.

Survival of the fittest MyHealth, 26-09-2020

Tijdens een hardlooptraining bij MyHealth vroeg één van de lopers, Claudio me, of ik samen met hem een duo wilde vormen op 26 september bij een opgezette wedstrijd bij MyHealth, Survival of the fittest. Ik wist niet precies wat het inhield maar zou er op terug komen. Ik ben vrij die dag en na overleg met Ina waren er verder geen plannen en heb ik me aangemeld bij trainer Hidde die me op de lijst heeft gezet. 

Ik ben om 14.30 uur bij de sportschool, we moeten om 15.00 uur aan de slag. Claudio is er nog niet en ik kijk even bij de anderen die bezig zijn en eerder aan de beurt waren. Er zijn slechts 4 teams van 2 sporters, 8 in totaal, het hadden 9 teams kunnen zijn, ik hoop dat we die volgende keer wel zullen hebben.

De bedoeling is dat we afwisseld eerst 5 km hardlopen op de hardloopband, daarna 5 km afleggen op de crosstrainer en tenslotte 15 km gaan fietsen op de hometrainer. Aanvankelijk begreep ik dat we 5 km zouden moeten fietsen, maar datwas dus een tikkie meer.

Tempo maakt in principe niet uit, maar hoe sneller je bent, des te eerder ben je klaar en scoor je beter. Claudio en ik besluiten elkara regelmatig af te wisselen. Ik ben meer van de lange adem, Claudio meer van het explosieve, kortere werk. Dat is een goede combinatie. Claudio loopt eerst een stuk, daarna doe ik een langer stuk, dan Claudio een tussensprint en ik maak het af. Op de crosstrainer wisselen we elkaar wat vaker af en maak ik het af waarna Claudio al op de fiets zit en wacht op het seintje dat hij mag starten. We doen het super en doen allebei onze best. In de andere sessie waren de snelsten twee jonge sporters in een tijd van ruim 1.06 uur. Daar kwamen we ruimschoots onder met ee tijd van net bvoven het uur, geweldig. Wij waren aan het sporten tegen maatjes Alja en Dirk, die hebben het ook netjes gedaan en werden derde in 1.08 uur.

Tijdens het sporten ontvingen we drinken en hadden verder nergens op gerekend, maar na afloop was er een echte prijsuitreiking en ontvingen Claudio en ik een mooie sporttas van MyHealth gevuld met drinkbus, bidon, handdoek endagpassen, een erg leuke prijd die thuis ook erg werd gewaardeerd. Wat een leuk evenement was dit en zeker voor herhaling vatbaar.

Utrechtse Heuvelrug Trail, 27-09-2020

Na een tijd niet meer met mijn maatjes van Avantri te hebben gelopen vanwege Corona en andere evenementen is het nu eindelijk zover, en dan ook gelijk de UHT. Gisteren nog bij MyHealth bezig geweest, een uur intensief sporten, dus 100% fit zal ik niet zijn, maar we lopen een trainingstempo, dat moet wel kunnen. André pikt me op in Bergambacht en we halen ook Lennart de Langen nog even op waarna we naar station Zeist/Driebergen rijden en de anderen opwachten.

Derk Roest, Lukas Balk, Richard Verstraten, Pieter en Johan van Rossum, Lennart de Langen, Bert van der Heide, André Kraaijeveld en ik, we zijn met 9 lopers. 

We gaan deze keer eerst met de trein en lopen dan terug. Ik wil met mijn OV een ticket regelen, maar ik blijk ipv mijn OV kaart mijn Airmilespas bij me te hebben. In het donker het pasje op mijn portemonnee gehaald toen Ina nog sliep en toen de verkeerde gepakt. Stom, en nu= Zwart rijden? Dat is niet nodig, Lukas blijkt nog een reservepasje te hebben waar genoeg op staat. De reis kost 6,50 euro, dat stuur ik later via een tikkie weer terug.

Na de treinreis gaan we snel op pad. Nog wel een beetje stijve benen van gisteren, maar verder gaat het goed. Ik heb de route andersom nog nooit gelopen en heb mijn route er ook niet ingezet en volg Derk. In het begin zie ik dat we verkeerd gaan en volg ik mijn eigen route. Ik had wat achterstand opgelopen omdat mijn waterzak lekte, de slang zat niet helemaal goed vast. Ik sluit weer aan en we vervolgen de route. We lopen best een aardig pittig tempo en zowel Pieter als ik hebben onze handen vol om dit tempo bij te benen. Uiteindelijk lukt het wel om er bij te blijven en komen we na ruim 3 uur weer terug op station Zeist/Driebergen waarna we in de parkeergarage wat eten, drinken, ons weer omkleden en na een half uurtje weer vertrekken. Was een heerlijke ochtend zo en een goede training ook al was het best pittig.

Veldloop avStart Lekkerkerk, 11-10-2020

Na een paar weken thuis te hebben gezeten met Corona mocht ik weer naar buiten en kon ik weer eens wat aan mijn conditie gaan doen. Er werd al wel gezegd dat je conditie aardig instort en dat veel mensen ook last krijgen van hun luchtwegen, maar dat laatste is bij mij gelukkig niet het geval geweest. Wel echt griep, lamlendig, alles doet pijn, zelfs de huid bij het douchen of slapen, maar gelukkig is het weer achter de rug. Nu weer opbouwen. 

Ik zie dat de veldloop van avStart op 11 oktober plaats zal vinden, dat is maar 7,5 kilometer. Dat moet vast wel gaan voor mij als lange afstandsloper. Ik schrijf me online in en meld me netjes voor de start. Aan alle voorzorgmaatregelen is gedacht. Er mogen maar een bepekt aantal lopers meedoen en we starten in vakken met 3 lopers ingedeeld op door de lopers opgegeven tijden. Zelf heb ik een tijd opgegeven van 5 minuten per kilometer, maar dat blijkt toch in mijn situatie niet te doen. Ik start wel in dat tempo en loop de eerste 2 kilometer rond de 5 minuten vlak, maar daarna moet ik dat tempo wat laten varen, de corona heeft mijn conditie geen goed gedaan. Na 3 rondjes loop ik langzaam toch nog wat weg bij Arie van Kooten, maar na rondje 4 zak ik helemaal weg. Wel ben ik Arie dan nog nipt voor, maar ronde 5 is duidelijk een brug te ver. Het is sjokken, zwoegen en proesten om toch nog binnen te komen. Vijf kilometer was prima geweest, 7,5 net te ver. Onvoorstelbaar wat die corona met je doet. Dit was een eerste test, het zal nu zeker langzaam weer beter gaan. Op zich wel leuk dat er toch een evenement doorgaat, er is zoveel afgelast. Ik ben benieuwd of de marathon van Lopik volgende week door zal gaan. Ik vrees het ergste, er zijn verdere maatregelen aangekondigd.

Marathon rondom Zoetermeer, 08-11-2020

Waar de meeste evenementen zijn en worden afgelast is het veelal voor jezelf lopen of virtueel wat evenementen die je dan in de eigen omgeving loopt. Vandaag is het toch even wat anders. Ik kijk regelmatig op het internet of er nog wat leuks te lopen valt en km dan ineens wat tegen. Zo ook nu. De marathon rondom Zoetermeer. Dit is een evenement die begin oktober al is vermeld en waar men zich bij op kon geven om daadwerkelijk deze marathon te kunnen lopen op een zelf uitgekozen datum. Geen massastart dus, gewoon zelf lopen via GPX. Het is een hele kleinschalige marathon en ook niet over een heel mooi parcours, maar het is in ieder geval wat. Ik zag de loop pas eind oktober en was nog net op tijd om Ina en mij aan te melden. Kosten zijn er verder niet en toch ontvang je een startnummer en een medaille.
In oktober kwam het niet uit ivm corona en het overlijden van mijn moeder, maar gelukkig is het evenement verlengd naar eind november en konden Ina en ik dan gaan lopen op 8 november, een heerlijke dag wat weer en temperatuur betreft.
We bellen aan bij de organisator die open doet en op het punt staat om zelf ook een rondje te gaan lopen. We ontvangen 2 startnummers en gelijk ook al de medailles, want bij terugkomst zou hij niet thuis zijn. We lopen terg naar de auto, kleden ons om en gaan om 9.50 uur van start.
De route staat in mijn horloge als GPX bestand en het maakt niet uit waar je start, als je de ronde maar loopt. We kiezen voor een plaats niet ver van de auto.
We lopen eerst een stuk door Zoetermeer om naar de buitenkant te komen richting de snelweg. Eenmaal aangekomen bij de snelweg lopen we er een stuk langs, lopen onder het station door en slaan dan linksaf om een stuk door de natuur te lopen waarna we weer terugkeren naar de snelweg, die oversteken via de witte voetgangersbrug die ik al vaak heb gezien. We komen nu bij de golfbaan aan en het bijbehorende recreatiegebied, daar is het wel leuk lopen. Met Ina gaat het niet zo goed, we moeten een paar keer stoppen,. Ze heeft last van haar darmen. Bij bijna 15 kilometer besluit Ina om te stoppen en terug te wandelen naar de auto, zo'n ruim 6 kilometer terug. Ik twijfel of ik dan wel door moet gaan, maar Ina maat er geen probleem van en ik ga alleen verder. Het tempo gaat wel wat omhoog hoewel ik betwijfel of ik dit ga redden. Ik had al last van het si gewricht, dat is erger geworden door het tillen van veel banden en velgen tijdens de winterbandenwissel op de zaak en dan nog eens een heel end rennen terwijl de boel scheef staat is niet handig.
Het gaat best redelijk en ik de het rustig aan, moet soms wat zoeken omdat er veel paden bij elkaar liggen en ik wel de juiste wil volgen al gaat dat ook wel eens mis. Mijn rechter heup begint flink zeer te doen als ik Zoetermeer weer nader Ik schat dat ik nog 10 kilometer moet lopen, er volgt nog een flinke lus de andere kant van Zoetermeer op. Wat doe ik? Ik kijk even hoe ver het naar de auto is, dat is ruim 2 kilometer. De verleiding ik groot, maar ik ga toch door. Het lopen gaat steeds moeizamer en de pijn wordt al maar erger, maar het gaat lukken. Bijkomend probleem is een lekke waterzak. De laatste 10 kilometer is het water op. Het is gelukkig niet echt warm zodat ik dat zo ook wel ga redden, maar leuk is anders. Als ik bij de auto aan kom zet ik mijn horloge uit en zie ik de afstand weer die is afgelegd. Als ik het kaartje met de route in beeld heb zie ik dat niet. De klok staat op 41,93 kilometer. Ik heb onderweg bewust een klein lusje niet gelopen omdat mijn horloge koersfout aangaf, maar dat had ik dus wel moeten lopen. Het is niet anders. Ina zit te wachten in de auto, ik kleed me om en we rijden weer naar huis. Het was toch wel een geslaagd evenement. Het horloge bij het stilstaan niet telkens uit gezet. Ik schat dat de gelopen tijd rond de 4.35/4.40 zal liggen, maar dat maakt niet uit. Het is wel balen dat Ina regelmatig deze darmproblemen heeft. Met een 10 kilometer gaat het allemaal net goed. Ina zal niet vaak meer een lange afstand gaan lopen zegt ze, ik hoop dat er nog wat aan te doen is.

Halve marathon van Gouda virtueel rondom de Nieuwkoopse Plassen, 15-11-2020

Toch even heel wat anders op mijn verjaardag dan de Ronde Venen Marathon, deze keer dus geen marathon vanwege de coronaperikelen, maar dan toch wel even eruit om te rennen. Samen met Ina op pad om eens een keer niet rondom huis te lopen maar in een mooiere omgeving, eens een keer wat afwisseling. We kiezen voor een rondje om de Nieuwkoopse Plassen en daarbij lopen we dan gelijk virtueel de halve marathon van Gouda.

We zetten de auto neer in Zwammerdam en van daaruit gaan we linksom de plassen. Van Zwammerdam naar Nieuwkoop, Noorden, bovenlangs via Woerdens Verlaat en zo via Achttienhove en de Meije weer terug naar Zwammerdam. 

Het is al de hele tijd erg dreigend voor wat betreft aangekondigde regen, maar het blijft droog. Een stukje voor De Meije komen we langs een stopplaats waar ze koffie en koeken verkopen. Even stoppen voor een bakkie, even plassen en dan weer verder voor het laatste stukje. In de Meije zit de halve marathon erop en zet ik mijn horloge stop. Het begint nu te regenen en de auto staat nog ruim 6 km verderop. Ik ga alleen snel verder om de auto te halen en dan Ina op te pikken die in haar eigen tempo verder gaat. Als ik de auto heb opgehaald hoef ik maar 2 km te rijden en ben ik al bij Ina, ze was nog aardig doorgelopen.

Was weer eens heel wat anders, maar het blijft behelpen. Mijns inziens kunnen ze buiten veel meer toestaan. Beetje gespreid laten starten, wat afstand houden en er kan niets gebeuren. Binnen loop je wellicht risico, in de buitenlucht is het risico nihil.

Friday the 13th run virtueel, 21-11-2020

De titel doet iets gruwelijks vermoeden, maar het had niet zoveel om het lijf. Ina en ik zoeken een aantal virtuele loopjes op om toch iets te kunnen doen in deze vervelende tijd. Ina had deze loop al eerder gelopen en ingestuurd, ik wilde hem ook lopen maar kon dit niet doen op vrijdag de 13e, daarom gelopen op de 21e november pas. Het is even niet anders. 

De omgeving is ook niet bijster interessant, gewoon een rondje Schoonhoven. Ik wil aan de 13,11 kilometer komen, vrijdag 13 november is dan 13,11

Vlak bij huis staat het horloge op 13,11 en ik druk snel op stop om de juiste afstand op te kunnen voeren. Wel ontvangen we daarna een leuke medaille.

 

A year to remember 2020 virtuele loop, 28-11-2020

Vandaag maar weer eens een virtuele loop op het programma. Ik heb me ingeschreven voor de loop die ze de naam A year to remember hebben meegegeven, 2020, het jaar van Corona. Zoveel mooie dingen die geen doorgang vinden door Corona en de veel te snelle afgelastingen van veel buitenevenementen mijns inziens, daarom maar weer op deze manier. 

Ik kies mijn rondje van vandaag maar weer over het inmiddels bekende rondje via Stolwijk, de Bilwijkerweg naar Haastrecht, Vlist, de Bonrepas en zo via de Opweg en Bovenberg weer terug naar huis, dat is precies een halve marathon. Vandaag wil ik 20,20 kilometer lopen naar het jaartal 2020. Ik stop mijn horloge dan ook wat eerder.

Ik heb een lekker tempo te pakken en kan dat zonder problemen blijven lopen. Uiteindelijk levert dat een gemiddelde snelheid op van 5.14 per kilometer en ik loop de 20,20 kilometer derhalve in 1.45.52 , en vooral lekker gelopen, de tweede helft sneller dan de eerste helft, ik had nog veel over.

Virtuele Sinterklaas Run, 6-12-2020

En maar weer een virtuele challenge. Hoe kan het ook anders rond deze tijd, de Sinterklaas Run. Ina en ik kiezen nu voor de afstand 12,6 , de 12 van december en de 6 van de datum. 

We kiezen voor het rondje via de Dijklaan, Lekdijk en via de Hoekseweg en Provincialeweg weer terug. In de buurt van het waterleidingbedrijf in Bergambacht zitten we aan de afstand en zet ik het horloge uit.

Ina was vandaag in topvorm. Met een gemiddelde snelheid van 5.49 per kilometer lopen we een nette tijd, ik heb er van genoten. We komen uiteindelijk uit op 1.13.14

 

Nothing beats a Lion Halve Marathon virtuele loop, 07-12-2020

Vandaag staat er een halve marathon op het programma, we noemen hem Nothing beats a Lion en is wederom virtueel. Dit gaat uit van virtualrunners.nl , een organisatie die tal van leuke medailles verzint en daar een leuke naam aan koppelt. Vandaag dus de Nothing beats a Lion die ik op mijn vaste rondje afleg, rondje Kadijkselaan, langs de Provincialeweg naar Stolwijk, daar verder door Bilwijk naar Haastrecht, Vlist, Bonrepas en zo via de Opweg en Bovenberg terug naar huis. Is een vast halve marathon rondje.

Ook is dit het begin van een leuk evenement georganiseerd door av MTK uit Krimpen aan den IJssel, namelijk Langs de landsgrens. Met een team van 5 of 6 personen lopen, fietsen of wandelen we langs de landsgreens. Dit is uiteraard ook allemaal weer virtueel, maar is weer eens wat anders en geeft toch een soort competitie met de andere teams.

Het lopen ging lekker en ik heb ook vrij constant gelopen in een tempo van 5.15 per kilometer.

Virtuele challenge MTK, langs de landsgrens, 09-12-2020

Vandaag eens niet lopen maar fietsen. Dit allemaal om namens ons team De Grenslopers weer een stuk af te leggen van onze virtuele challenge Langs de landsgrens over 1360 kilometer.

Ik kies ervoor om langs de Provincialeweg te fietsen naar Schoonhoven, Lopik, Jaarsveld en via Benschop en Polsbroek, Polsbroekendam zo weer terug naar Schoonhoven en Bergambacht. Ik leg 38,67 kilometer af in een tempo van 24 km per uur. Niet met de racefiets, maar met de hybride fiets deze keer. 

Rondje virtuele challenge langs de landsgrens MTK, 13-12-2020

We zijn goed op weg met de virtuele challenge langs de landsgrens. Het is alles alleen en wel saai en ook vaak hetzelfde rondje. Nu maar een stukje Molenpad eraan geplakt omm wat meer kilometers te maken. Andere teams gaan veel sneller, maar we mogern niet klagen, we doen mee om plek 3 en daaronder.

Marathon Bergambacht - Jaarsveld - Bergambacht virtuele marathon 14-12-2020

Maar weer eensd een lange afstand gelopen. Ik moest dit jaar nog een virtuele marathon lopen en tevens is het een mooie afstand voor onze hallenge langs de landsgrens.

Ik heb gekozen voor een rondje langs de Lekdijk naar Jaarsdveld en vandaar naar beneden en via Polsbroekerdam en Polsbroek weer terug naar huis in een tempo van 6 minuten per kilometer. Was ook gelijk een prima training en geen moment kapot gegaan.