Vijftienkamp 24-04-1984

Ik voetbal bij de voetbalvereniging Bergambacht en dit jaar hebben ze wat leuks verzonnen, een vijftienkamp. Tja, wat doe je dan zoal. Je loopt hard, je slalmot en schiet op een klein doeltje, je zit op een hometrainer, kijken wie het verste kan ingooien, penalty schieten in vakken op het grote doel en zelfs telefoonboeken doorscheuren en dat allemaal binnen een gestelde tijd. Het was een heel leuk evenement waarbij we vooral veel hebben gelachen. Ik werd zelfs nog verdienstelijk zesde, mijn vizier bij de doelstjes stond niet op scherp.

Herindelingsspelen Ammerstol 09-1984

Hier op de foto 1 van de spellen op het Kerkplein, waarbij ik zelf op de voorgrond op de rug te zien ben.

In de maand september van het jaar 1984 komt er een einde aan de zelstandigheid van Ammerstol als gemeente en valt Ammerstol onder de gemeente Bergambacht, net als Ammerstol. Ter gelegenheid van dit feit worden er rondom het Kerkplein in Ammerstol tal van spelen georganiseerd, een zeskamp. Aangezien men mij kende van de triathlon in Ammerstol, van de waterpolo, van de voetbal, enz. werd ik gevraagd om mee te doen. In een brandweerauto van de jeugdbrandweer vertrokken we onder leiding van Nico Boerboom naar Ammerstol en we beleefden een fantastische dag. Er stond best veel publiek en we werden goed aangemoedigd.

Ons team dat meedeed met de herindelingsspelen in Ammerstol. Op de brandweerauto van de jeugdbrandweer Nico Boerboom

Triathlon Ammerstol 08-09-1984

Naast het voetballen bbij de vv Bergambacht sport ik zo nu en dan ook nog meer, ik fiets wat, ik zwem wat en in de winter sta ik op de lange latten in de vakantie. Dit jaar is er voor het eerst iets nieuws, en wel in Ammerstol. een mini-triathlon.

Aangezien ik wel eens fiets, vroeger aan waterpolo heb gedaan en best aardig kan zwemmen en ook wel hardloop bij de voetbal, besluit ik met een aantal van ons voetballers om mee te doen met dit evenement. Het zal mij benieuwen hoe dit uit gaat pakken.

Vooraf krijgen we een aantal instructies mee. De belangrijkste was, dat we bij het fietsen niet mogen stayeren, dan krijg je straf.

We starten vanaf een zandschuit die in de Lek ligt. In Ammerstol stappen we aan boord, de schuit vaart richting Schoonhoven en ligt 1,3 kilometer buiten Ammerstol waarna hij draait en wij na het startsignaal in de Lek springen, dat is best wel even fris. Na het zwemmen is er pas 16 minuten verstreken en lig ik rond positie 15, het gaat super, maar nu het fietsen. In het begin gaat het lekker en kan ik aardig meekomen, maar 58,8 kilometer fietsen doe ik nooit. De afstand bij de dames is 39,2 dat had ik liever gehad. Ik hoor geluiden en zie achter me een hele groep aan komen. Wat is er vooraf gezegd over stayeren ? Ik probeer de groep voor te blijven, dat kost me veel kracht en de groep heeft het veel makkelijker, achteraf krijgen ze er niets eens straf voor, dan had ik ook wel in die groep kunnen gaan zitten. Na het zware fietsen komt het lopen. Ik ben inmiddels al aardig afgezakt door het fietsen en het lopen voelt onwennig als je vanaf de fiets stapt, maar na een paar kilometer kom ik in mijn ritme en haal weer veel lopers in. De loopafstand is 12,5 kilometer en ik heb genoeg tijd om er nog meer in te halen, waardoor ik toch een goed gevoel over hou aan deze mooie mini-triathlon. Wat mij betreft volgend jaar weer. 

Aan het zwemmen in de Lek na sprong van de baggerschuit

Op de Dijklaan in Bergambacht

Op het Kerkplein in Ammerstol

Vanaf het Kerkplein de Achterweg op.

Op de Capellelaan richting de finish