Sportverkiezing jaar 1990 gemeente Bergambacht

Ik voetbal bij de voetbalvereniging Bergambacht en ben best wel sportief. In de winter ga ik op wintersport in Oostenrijk, ik fiets regelmatig, ook surf ik af en toe en als er ijs ligt schaats ik ook. Ieder jaar betalen mijn ouders een bedrag aan ijsclub Voorwaarts in Bergambacht om op de ijsbaan te mogen schaatsen als er ijs ligt. Ik ben dat jaar dan dus een soort lid.

Namens ijsclub Voorwaarts komt Joop Stout me vragen of ik voor hen uit wil komen bij de verkiezing van de sportman en sportploeg verkiezing van de gemeente Bergambacht. Ik heb geen idee waar ik dan aan moet denken, maar ik besluit mee te doen.

De sportman verkiezing gaat niet zomaar, je moet eerst aan tal van sportonderdelen meedoen om punten te verdienen, je doet dat in een klassement met andere sporters die uitkomen voor andere verenigingen, allemaal uit de gemeente Bergambacht, dus ook uit Amnmerstol en Berkenwoude. Mijn favoriete onderdeel bleek gek genoeg inderdaad een schaatsonderdeel te zijn, het glijden van links naar rechts over een gladde houten plank met aan beide zijden een blok om je tegen af te zetten. Om de voeten geen schaatsen, maar geitewollen sokken om beter te kunnen glijden. Ik won dit onderdeel met glans, echter bij andere onderdelen waren anderen weer beter. Aan het einde van de avond bleek ik tweede te zijn geworden achter Gerben Brand uit Ammerstol, maar ruim voor Joost van den Dool, de titelverdediger, al had ik bij 1 onderdeel het idee dat er meer in had gezeten en ik wellicht nog eerste had kunnen woden, het verschil was klein. Bij de dames werd de ijsclub Voorwaarts vertegenwoordigd door Judith van Erk die net naast het podium viel, maar als ploeg waren we toch als eerste uit de bus gekomen door de resultaten van de dames en heren bij elkaar op te tellen. Het was een bijzonder leuk evenement.

De tweede plaats achter Gerben Brand en voor Joost van den Dool

Op de hoogste trede als sportploeg van de gemeente Bergambacht samen met Ineke van Erk namens ijsclub Voorwaarts