Dam tot Damloop 1993

Sportverkiezing jaar 1993 gemeente Bergambacht

Na al twee keer eerder te hebben meegedaan met de IJsclub Voorwaarts bij de sportverkiezing van de gemeente Bergambacht waarin we heel veel sportelementen moesten doen, was het deze keer anders. Deze keer doe ik mee met de bridgeclub Bergambacht samen met mijn vriendin Marloes. Ik heb net de marathon van Rotterdam gelopen en ben daar nog helemaal niet van hersteld, ook heb ik last van mijn rechter knie. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Vandaag hebben ze de verkiezing wat in een ander jasje gegoten. De activiteiten zullen allen plaatsvinden bij de voetbalvereniging Bergambacht, dus deze keer geen zwembad of activiteiten in "De Waard", het is weer eens wat anders.

De spelelementen bestaan uit kanovaren, dat was zeker met de knieblessure niet mijn sterkste kant, ik had duidelijk een evenwichtsprobleem en werd 10e van de 13 deelnemers. Het tweede onderdeel was fietsen, maar daarbij verrekte ik van de pijn en liet dat een beetje lopen waardoor ik laatste werd en slecht 1 punt kreeg. Bij het derde onderdeel, het doelschieten ging het al niet veel beter. Ik werd hier 11e, goed voor 3 punten. Spel 4 was de schaatslank, altijd mijn favoriete onderdeel. Ook hier brak de blessure me op en kon ik deze keer niet winnen, al werd ik wel verdienstelijk 3e , goed voor 11 punten. Het vijfde onderdeel is de duurloop, tja, wat moet ik daar van zeggen, uiteraaard mijn favoriete onderdeel, al werd ik hier slechts vierde en kreeg 10 punten. Dit was geen duurloop te noemen, de afstand was slechts zo'n 1500 meter. Toen ik net warm begon te worden was het al weer afgelopen, de mannen die snel zijn waren hier duidelijk in het voordeel, ik moet het hebben van mijn duurvermogen, dan had het wel een 10 kilometer mogen zijn.

Het laatste onderdeel bleek mijn beste onderdeel te zijn, dat was een rondje theorievragen waarmee ik de gedeelde eerste plaats wist te behalen en daardoor nog flink kon klimmen in het klassement en op de 6e plaats eindigde, mijn vriendin Marloes eindigde bij de dames dik als laatste waardoor we als team van de bridgeclub als 12e werden geklasseerd van de 13, maar ondanks mijn blessure hebben we veel lol gehad. Om de tijd te overbruggen werd er ook nog volleyball gespeeld tussen de deelnemende teams, maar gezien de lengte van 1 meter 60 van Marloes en mijn gebrek aan volleyball-inzicht werd dat niet bepaald een succes.

Evenwicht is belangrijk in de kano en dat was niet bepaald mijn sterkste punt

Echt lekker fietsen was het niet met mijn knieblessure