Dam tot Damloop 18-09-1994

3-Molenloop Aarlanderveen 04-04-1994

Ik ben in supervorm voor de komende marathon van Rotterdam. Als ultieme test loop ik in Aarlanderveen een halve marathon. Van het begin tot aan het einde gaat het fantastisch. Ik loop bijna de hele race samen met Ada van Zwieten, de bekende triathlete en verbaas me er over dat ik zolang bij haar kan blijven. Aan het einde moet ik haar helaas toch laten gaan en kom ik vlak achter haar binnen in een onvoorstelbaar snelle halve marathon, 1.29.12 , Ada noteerde 1.28.53 , na afloop spraken we nog even wat en vertelde ze me dat we samen lekker hadden gelopen. Of zo snel zo verstandig is voor Rotterdam is de vraag, maar ik ben wel reuze blij met een tijd onder de 1.30

Jan van Zandvoort halve marathon Drunen 06-03-1994

Nog maar een maand te gaan tot aan de marathon van Rotterdam, ik ben in een supervorm en wil tot aan de marathon nog een aantal halve marathons lopen om ook in Rotterdam goed aan de start te staan. Vandaag besluit ik te gaan lopen in Drunen bij de vereniging DAK, daar organiseren ze de Jan van Zandvoort halve marathon, al weet ik niet wie het is of was. De rit naar Drunen valt me tegen, in het begin heb ik snelweg, maar daarna is het alsmaar binnendoor en schiet het niet op. Als ik eindelijk terplekke ben heb ik niet eens zoveel tijd over, maar ik ben op tijd. Bij de inschrijving ontvangen we als herinnering een stel gebroken witte handschoentjes waar we in de winte best wel eens profijt van zullen gaan hebben, hoewel de winter nu inmiddels voorbij is.

Al vanaf de start ga ik goed mee in een leuk groepje. Het is stralend blauw, maar er staat een stevige zuidwester waardoor het wat temperatuur betreft toch lekker lopen is, al is het een graad of 8, voor mij is het altijd hoe kouder hoe beter. Er wordt goed overgenomen in de groep en we lopen een tempo ruim onder de 4.30 per kilometer. Naarmate de wedstrijd vordert vallen er een aantal lopers af maar kan ik goed meekomen, pas op het einde zit ik er een beetje doorheen waardoor ik de eindsprint van de paar overgebleven lopers uit het groepje niet kan beantwoorden en als laatste van het groepje binnenkom, maar wel in een fantastische tijd van 1.32.44 , goed voor een 82e plaats van de 277 lopers.