Marathon Eindhoven 08-10-1995

Vandaag de marathon van Eindhoven, het zal zwaar gaan worden want het is erg warm. Ik ben ook niet helemaal fit, maar wil toch de marathon gaan lopen, want het is na Rotterdam pas de tweede dit jaar.

De eerste paar kilometer gaan in 5 minuten per kilometer, maar ik merk al snel dat ik zo'n tempo niet lang vol kan gaan houden en laat het tempo al snel los. De eerste helft gaat al moeizaam, maar kom ik nog redelijk door, maar daarna zakt mijn tempo steeds verder. Af en toe moet ik een stukje wandelen omdat mijn kuiten muurvast zitten. Als ik eindelijk bij de 35 kilometer ben besluit ik om me te laten masseren, tijd is niet belangrijk, als ik maar binnen de 5 uur binnen kom, een toptijd zit er toch niet meer in, maar ik wil hem wel uitlopen.

Als ik na de massage uit de tent loop wijst een vrijwilliger op een busje en roept dat ik daarin plaats moet nemen, dan brengt het busje me naar de finish. Busje ??? Ik loop verder roep ik naar hem. Dat ga je nooit meer halen, je moet nog ruim 7 kilometer lopen en hebt nog maar 35 minuten over voordat de tijdslimiet is verstreken. Wat ?? Ik heb tot half zes de tijd geef ik aan, de start is om half één geweest en je mag er 5 uur over doen. De man geeft aan dat ik dat mis heb, je mag er TOT 5 uur over doen. Van half één tot 5 uur dus, dat is maar 4,5 uur. Ik zet de knop op 0 en de blik op oneindig en zet het weer op een rennen. Na een kilometer net binnen de 5 minuten haal ik Paul Wobbe in, die doet het op zijn gemak en weet dat hij het niet meer gaat halen. Loop maar met mij mee roept Paul, maar daar wil ik niets van weten, ik heb nog steeds kans. De benen voelen weer redelijk aan, de kramp is eruit en de kuiten zijn weer wat soepeler. Naarmate de finish dichterbij komt begin ik toch in een wonder te geloven, ik kan de kilometers nog steeds net onder de 5 minuten per kilometer houden. Als ik eindelijk in de binnenstad het Stratumseind op kom wordt ik gedragen door het publiek en kan ik ondanks de inmiddels weer pijnlijke benen toch nog iets versnellen. In de verte zie ik de klok tikken en ook mijn horloge liegt niet, ik ga het nog halen ook. Ik kom binnen in een tijd van 4.29.55 en heb nog 5 seconden over, hoe is het mogelijk. Ik had wel een paar seconden sneller kunnen lopen en nog twee lopers in kunnen halen, maar dan was ik niet de laatste loper geweest die op tijd binnen was gekomen. In Rotterdam volgt een heel ritueel met allemaal politemotoren en ik ben benieuwd wat hier gebeurd, maar er gebeurd helemaal niets, dan had ik net zo goed nog een paar seconden sneller kunnen lopen. Een dag later lees ik de uitslag in het Eindhovens Dagblad en zie mijzelf als nummer laatst staan, 790e. Paul Wobbe komt een tijd later binnen, maar krijgt wel zijn medaille, al komt hij niet in de uitslag voor.

Singelloop Breda 01-10-1995

Dam tot Damloop 17-09-1995

Laan van Pootloop Den Haag 13-04-1995

Zoals zo vaak op dinsdagavond doe ik mee met de Laan van Pootloop, een loop georganiseerd door Joop Tellier op de atletiekbaan Laan van Poot van Haag Atletiek. Het is voor mij altijd een race om op tijd aan de start te verschijnen, het is wel gewoon een uur rijden als alles mee zit en de start is meestal zo rond 19.15 uur.

Vandaag ben ik eens een keer net op tijd en voel me goed. Zoals altijd doe ik mee met de 15 kilometer en het gaat inderdaad goed. In het begin even een beetje afwachten, daarna kan ik nog flink versnellen en haal veel lopers in, die daarna meestal weer afhaken omdat ze een kortere afstand lopen. Uiteindelijk kom ik binnen in een zeer knappe tijd van 1.03.47 en ik ben daar erg blij mee, goed voor een derde plaats.

Halve marathon Egmond 08-01-1995

Het was een koude editie dit jaar, ik had zelfs handschoenen en een lange legging aan, zie ook de sneeuw op de foto

Het was de 23e editie van de halve marathon van Egmond. In totaal schreven 5700 atleten zich in voor de wedstrijd hetgeen 2000 minder was dan het recordjaar 1991. Dit kwam door de spekgladde wegen vanwege de ijzel. Naast kou en wind hadden deelnemers ditmaal ook te kampen met gladheid in de duinen.