Heerlijk regenachtig weer, prima weer om te rennen, hier tijdens de marathon van Eindhoven op 12-10-1997

PPC Loop Leiden bij NL...ML 16-11-1997

Ik ben de laatste tijd goed in vorm wat ook blijkt uit mijn mooie tijden en voel me super. De zomer is weer voorbij en ook de warmte, nu gaat het mijn tijd weer worden, koeler, vaak wat minder wind en veel regen.

Vandaag besluit ik naar Leiden te gaan bij de volkstuintjes in Cronestein bij de vereniging NL...ML, wat staat voor Niet Lullen Maar Lopen, de loop heet de PPC Loop. 

Al vanaf het begin loop ik voorin mee en ik voel me super. Nu is het parcours daar niet helemaal 21 kilometer, je loopt 3 ronden van 7 kilometer, maar alleen het eerste en tweede rondje kloppen omdat je dan van het cluubhuis naar het parcours loopt en de laatste ronde ook weer terug, de tweede ronde doe je dat niet en is de ronde korter. Hier en daar snij ik ook wel een een bochtje wat scherper aan, waardoor de gelopen afstand dus niet de volle 21 kilometer zal bedragen, maar dat hebben alle lopers. Er lopen een aantal lopers voor me, maar na 1 ronde zie ik er al een paar verdwijnen en aan het einde van ronde 2 loopt er helemaal niemand meer voor me en eindig ik zelfs als eerste in een mooie tijd van 1.31.23 , dat heb ik al een hele tijd niet meer gelopen.

Zijlloop Leiden 23-11-1997

Het is vandaag een gedenkwaardige dag geworden. Waarom ?

Ik besluit na mijn goede 21 kilometer van vorige week bij de PPC Loop van 1.31.23 en een eerste plaats wederom naar Leiden te gaan voor een 21 kilometer en wel de Zijlloop. De weersvooruitzichten zijn slecht, wat juist voor mij wel goed is, ik ben dol op wind en regen. Na een goed begin loop ik de kilometers tussen de 4.10  en 4.20 en het gaat voortreffelijk. Er zijn nog best wel veel lopers voor me, maar het is dan ook best een drukke loop. Na een mooie route langs het water met een keerpunt erin lopen we weer terug richting het beginpunt, maar vlak daarvoor moet de halve marathon afslaan richting Rijpwetering als het plots enorm begint te hozen en ook begint het wat te rommelen in de verte. Ik zie heel veel lopers die voor me lopen rechtuit gaan en niet linksaf richting Rijpwetering. Als ik zelf bij de kruising kom ga ik wel linksaf en zie helemaal geen lopers meer voor me. Na een aantal kilometer alleen te hebben gelopen komt er een fietser naast me rijden die roept dat ik tweede lig. Onvoorstelbaar, maar wel erg leuk. Dit bericht geeft me nog meer vleugels en ik ga nog sneller lopen. Achter me is er geen loper in de buurt, ik zie er wel een paar, maar die liggen best ver weg en de loper voor me loopt ook wel erg ver voor me. Richting het einde is het rommelen al lang gestopt en is de regen iets minder hevig geworden, maar ik voel me super en kom in een droomtijd binnen van 1.29.19 , mijn tweede tijd ooit en goed voor een tweede plaats met ook nog eens een bos bloemen bij de prijsuitreiking, mijn eerste prijsje ooit bij het hardlopen, geweldig !

Herfstmarathon Etten-Leur 26-10-1997

Heerlijk rustig door het mooie Brabantse land.

Twee weken geleden heb ik de marathon van Eindhoven gelopen en sta vandaag al weer aan de start van een marathon, deze keer de Herfstmarathon van West-Brabant in Etten-Leur. Na Rotterdam, Leiden en Eindhoven is dit de vierde marathon van dit jaar en ook de laatste. Ik ben benieuwd of ik de tijd van Eindhoven kan verbeteren, dat was 3.56.09 , mijn doel is als altijd een tijd onder de 4 uur. Na het omkleden midden in het centrum in de Nobelaer, een zalencentrum is het niet ver lopen naar de start, waar het nu eens niet dringen is. In de winkelstraat staan de toppers vooraan en sta ik rustig tussen de hekken bij de start te kletsen, geen duizenden deelnemers, maar een gezellige groep lopers bij deze mooie, goed betaalbare, goed georganiseerde marathon.

Het is vandaag droog en af en toe zonnig weer, eigenlijk prima loopweer. Vanaf de start kom ik in een lekkere groep terecht en geef regelmatig het tempo aan op de mooie landweggetjes door het prachtige Brabantse land, heel wat anders dan in Eindhoven en eigenlijk mooier om te lopen. Na een halve narathon begin ik toch wat problemen te krijgen en gata het wat moeizamer. Na de 25e kilometer is het net als bijna altijd wandeltijd geworden. Zo'n marathon is als altijd te ver om in één keer hardlopend te volbrengen. Ik moet weer stukjes en later stukken wandelen vanwege harde kuiten. Na een stukje wandelen gaat het wel weer even en kan ik weer een stuk hardlopen, al worden de wandelstukken naarmate de kilometers vorderen langer. Uiteindelijk kom ik over de streep in een tijd van 3.55.42 , onder de 4 uur en iets sneller dan in Eindhoven, een tijd waar ik toch best wel tevreden mee ben, al zou het veel sneller moeten kunnen gezien de tijden op de halve marathon, maar wandelen kost teveel tijd.

Weer terug richting het centrum van Etten-Leur. Wat een heerlijk parcours.

Marathon Eindhoven 12-10-1997

Het is vandaag regenachtig weer, heerlijk weer om te rennen. De reis gaat deze keer weer naar Eindhoven waar ik de marathon ga lopen, de laatste jaren loop ik deze marathon regelmatig, het is een leuk parcours, goed georganiseerd en past in het schema, zo'n half jaar na Rotterdam, al ben ik er de laatste jaren meer gaan lopen. Vandaag is ook Jos Verlegh van Avantri van de partij.

Na de start lopen we richting het stadion van PSV waar we ons ook hebben omgekleed, daarna lopen we buiten de stad om en komen zelfs in Veldhoven waarna we langs het vliegveld Eindhoven lopen, dat is wel een leuk gezicht. Na de loop buitenaf komen we langzaam weer in de bebouwde kom en komen er ook weer meer supporters te staan. Wederom gaan we langs het PSV stadion en gaan richting het centrum. Als we het Stratumseind opkomen is het net de l'Alpe d'Huez, mensen langs beide kanten van de winkelstraat, veelal met een drankje in de hand die ons aan staan te moedigen en daartussen een vrij smal paadje om doorheen te rennen. Dit is wel een hele aparte gewaarwording en maakt het toch wel erg leuk. Ondanks het natte weer loop ik niet geweldig. Mijn doel is altijd om onder de 4 uur te komen op de marathon en dat is gelukt in een nettotijd van 3.56.09 , maar veel meer zat er niet in. Al met al toch een leuke dag gehad en zeker weer voor herhaling vatbaar.

 

Net na de start bij de alsmaar drukker wordende marathon van Eindhoven op 12-10-1997. Op de foto sta ik rechts iets onder het midden, net voor me Jos Verlegh.

Marathon Rotterdam 20-04-1997

3e Sporteon Biesheuvelloop Maassluis 19-01-1997