Bosloopcompetitie Harderwijk, tweede loop 29-11-1998

Er is vandaag niet zo heel veel te lopen als ik in het trimloopboekje kijk. Na overleg met mijn vrouw Marloes besluit ik net als vorige maand toen we naar mijn schoonouders zijn geweest om in Harderwijk te gaan lopen. Marloes gaat nu niet mee en ik ga alleen. Daar aangekomen herkennen ze me nog ook en ik maak even een praatje.

Vanaf de start gaat het in het nu wel bekende rondje niet slecht, ik kan wederom aardig meekomen, al is het drukker dan de vorige keer en zijn er meer snellere lopers. De snelste van de vorige keer is er niet bij maar wel een aantal van de vorige maand en nog een aantal snelle lopers. Na de 3 rondjes van 5 kilometer te hebben afgelegd kom ik binnen in 1.08.16 , een stuk minder snel dan vorige tijd, maar toch een minuut eerder binnen omdat ik nu niet verkeerd ben gelopen en eindig als 10e waardoor ik een tussenstand in de bus krijg na twee races van de bosloopcompetitie waarin ik nu 14e sta. Het blijkt dat ze de lopers die op de eerste twee lopen deel hebben genomen op de 5, 10 of 15 kilometer allemaal op één hoop vegen en de punten die zijn behaald hebben verwerkt, niet eens zo slecht van de ruim 130 lopers. Al met al toch weer lekker gelopen, al ben ik niet van plan om de competitie daar vol te maken.

Bosloopcompetitie Harderwijk, eerste loop 25-10-1998

We gaan vandaag naar mijn schoonouders in Wezep, ze zijn allebei rond deze tijd jarig en gaan dan naar hen toe. Aangezien het zondag is en ik toch graag wil lopen wordt er gezocht naar een compromis. Ik kan deze keer geen loop uitzoeken waar ik zelf wil gaan lopen, maar één in de buurt van Wezep of op de route daar naartoe. In dit geval werd het op de route daar naartoe, in Harderwijk wel te verstaan, daar zie ik een loop uit de bosloopcompetitie staan, dat bleek achteraf een cross te zijn, maar misschien wel leuk om te lopen.

Het is even wennen en goed uitkijken waar je loopt, maar het is best leuk om op dit parcours te lopen. Vanaf het begin kan ik redelijk mee met de kopgroep, al zijn er 3 lopers die daar wat uitspringen. In het begin heb ik de top 3 nog in het vizier, maar al snel zie ik hen niet meer. Ik loop in vierde positie en ben op dat moment best of the rest. Ik heb de eerste ronden niet goed opgelet hoe het parcours loopt en de laatste ronde weet ik het niet meer. Voor me zie ik niemand meer, de eerste drie lopers zitten er te ver voor en achter me loopt nog even niemand. Ik twijfel tussen rechtsaf of rechtdoor en kies voor rechtdoor. Fout ! Na een paar honderd meter besef ik dat ik fout zit en keer om waarna ik de goede weg kies, maar daardoor ben ik ingehaald door een aantal andere lopers en kom ik niet binnen als vierde, maar als zesde, nog steeds in een nette 1.09.11 , maar dat zou een tijd rond de 1.05 of 1.06 zijn geweest. Na afloop snel even douchen en op pad naar mijn schoonouders. Het was best wel een leuke loop om te hebben gedaan.

Marathon Eindhoven 11-10-1998

Matige tijd, wel ruimschoots op tijd binnen

Hier ziet het er allemaal nog prima uit tijdens de marathon van Eindhoven op 11-10-1998

Vlietloop Voorschoten 06-09-1998

Na de zware marathon van vorige week in Den Haag die ik ondanks de warmte in een keurige tijd heb volbracht valt het vandaag niet mee. Ik heb die marathon duidelijk nog in de benen zitten en kom vooral in het begin moeilijk op gang, de snelheid is er vandaag niet. Uiteindelijk loop ik de halve marathon in een tijd van 1.45.00 precies en ben daar nog niet eens ontevreden over. Frans heeft zijn broertje Michael meegenomen, die loopt ook al zo snel, ze lijken het rustig aan te doen en lopen simpel een 1.23-er. Het kost hen zichtbaar geen enkele moeite. Henk Lansbergen blijft me deze keer zo'n twee minuten voor. Ik kom niet verder dan een 148e plaats van de 214 lopers.

Konmarathon Den Haag 30-08-1998

Het is zondag 30 augustus 1998, het is een zeer warme dag, net als ik vandaag de eenmalige Konmarathon in Den Haag wil gaan lopen. Vanwege het 750 jarig bestaan van Den Haag zal deze marathon worden gelopen waarbij veel van Den Haag te zien is en waarbij we ook richting Kijkduin lopen. Vanwege de drukte besluit ik met een aantal maatjes met de trein te gaan. In Den Haag kom ik Gerrit en Jielis Visser tegen, twee lopers van Avantri uit Schoonhoven, al zijn die vele malen sneller. Ik zie ook veel bekenden van de loopjes op de zondagen en verheug me er op, ondanks het warme weer.

De start zal plaats vinden bij de Uithof en we lopen met een zogenaamde Championchip, een geel plastic ding waarin een soort chip zit die een signaal geeft aan een apparaat wat bij een mat over de straat staat opgesteld en die een piep afgeeft als je over de mat loopt. Bij een start is het dan ook een gepiep van jewelste.

In eerste instantie is het doel om onder de 4 uur te lopen, maar met dit warme weer heb ik er een zeer zwaar hoofd in. De eerste helft gaat voorspoedig en ik loop netjes vlak in kilometers van zo'n 5.15 en merk dat ik niet de enige ben die last heeft van de warmte, om me heen loopt iedereen te puffen en veel lopers lijken het erg zwaar te hebben. We gaan nu richting de duinen en ik merk dat de hellingen toch goed voelbaar zijn, maar ondanks dat gaat het nog steeds voorspoedig. Ik zie onderweg Henk Lansbergen nog staan en hoor van hem dat Lenie Vonk ook meedoet, maar dat die ver achter me zit. We passeren nu de Laan van Poot waar we rechts van het rood/witte plastic lint moeten blijven lopen zodat het verkeer nog kan passeen. Vanaf dit punt wordt het al zwaarder en zwaarder, af en toe een klein stukje wandelen om de kuiten wat los te krijgen, maar de tijden blijven goed en als ik uiteindelijk de finish passeer in 3.51.30 ben ik zo groots als wat. Dik onder de 4 uur en dat met die hitte. Als ik me weer meld in de Uithof zou er een optreden zijn van Sugarlee Hooper, echter was ze van het podium gevallen en is dat niet door gegaan, al geloof ik niet dat ik daar wat aan mis. Na het omkleden kom ik weer buiten en zie de lopers nog steeds binnenkomen, sommigen meer dood dan levend, het is een ware slijtageslag geworden. Mijn tijd is goed voor een 564e plaats van de 1221 lopers die het hebben gehaald binnen de 5 uur.

Nu weer lekker met de trein naar Gouda en mijn benen even rust gunnen.

Foto gemaakt door Sophia Pek voorafgaande aana de Konmarathon, een eenmalige marathon door Den Haag in 1998

Halve marathon van Nootdorp 28-06-1998

Na de warme Ekiden van vorige week in Papendrecht is het nu gelukkig een stuk koeler, een normale temperatuur. Ik loop vandaag een halve marathon in Nootdorp met de start bij het ijsclubgebouw naast de molen. Bij de start kom ik veel bekenden tegen en blijf altijd een tijd kletsen waardoor ik soms nog vrij laat aan de start verschijn.  Zo is daar Frans Woerden, een snelle loper die heel vaak de wedstrijden wint, maar ook de wat oudere lopers als Nico Lute, Theo Kruyskamp, postbode Koos van Bergen, Paul Wobbe, Gijs Honing en Henk Lansbergen.

Al vanaf de start ben ik de meeste bekenden voor, met uitzondering van Frans Woerden, die is een klasse apart en loopt iedereen zoek. Frans zou uitkomen in 1.15.53 , een record waar de nummer 2 er bijna 6 minuten langer over doet. Zelf kan ik op het einde Nico Lute nog voorbij en finish in 1.37.10 , 9 seconden voor Nico en ben dik tevreden, een 28e plaats van de 98 lopers.

Ekiden Papendrecht 20-06-1998

Zelf linksboven, staand rechts van me Peter Kriek, linksonder Jan Tiemens en rechtsonder Gerard Rolff.

Het is zaterdag 20 juni, mijn moeder is jarig en ik moet ook werken, maar mijn vader geeft me toestemming om met mijn maatjes Jan Tiemens, Gerard Rolff en Peter Kriek mee te doen aan een ekiden. Ik heb de term ekiden al meer zien staan, maar wist nooit wat dat inhield. Je loopt een marathon in teamverband. Sommige teams wisselen om de kilometer of 2 kilometer, dan haal je waarschijnlijk de snelste eindtijd, maar vanwege tijdgebrek aan mijn kant doen wij dat niet, we lopen allemaal zo'n ruim 10 kilometer achter elkaar waardoor we duidelijk minder snel lopen. Ik ga een beetje te snel van start, het is bloedheet weer en mijn tijd is niet geweldig, al is het nog wel de tweede tijd van ons team achter Jan Tiemens. We zijn team 22 en komen binnen als 19e in een tijd van 3.19.31 , een tijd die ik individueel nog nooit heb gelopen en vermoedelijk ook nooit zal gaan lopen. Na afloop drink ik wat, puf wat uit en zie op een tafel een foldertje liggen met achterop een advertentie, HEEFT COR TERLOUW MEER VERSTAND VAN VERZEKERINGEN ? Ik ben het niet, kennelijk is er nog een loper die Cor Terlouw heet. Ik ga nu snel naar huis zodat ik mijn vader weer kan gaan helpen.

Marathon Rotterdam 19-04-1998

Te midden van allemaal platgelopen bekertjes net voorbij de drankpost

Oude Maasloop Barendrecht 13-04-1998

Weer terug op de baan bij de CAV Energie

Bruggenloop Rotterdam 15-03-1998

Het laatste stuk richting de finish over de Maasboulevard

Vandaag weer een heerlijke loop gedaan in Rotterdam, de Bruggenloop.

Bij de roeivereniging Nautilus, aan de voet van de Maas, vlakbij het Excelsior stadion is het een drukte van belang, het wemelt van de hardlopers. Sommigen hebben zich al ingeschreven, anderen doen dat ter plekke. Als we gaan starten bij de watertoren en we op weg zijn staan we gelijk al stil als de weg wat smaller wordt, maar daarna gaan we al slingerend door de wijk op weg richting de eerste grote hindernis, de Van Brienenoord Brug. De klim van deze grote brug is best pittig omdat de klim ook vrij lang is, er lijkt geen einde aan te komen, de afdaling is korter en steiler. Als we die hebben gehad is het zwaarste achter de rug en gaan we op weg naar de Willemsbrug waarna we deze race over 13,3 kilometer afsluiten weer terug naar Nautilus over de Maasboulevard langs Tropicana. De sfeer is fantastisch en ook mag ik niet klagen over mijn eigen race.

Deze foto werd genomen door Hans Welter op de Van Brienenoord Brug

Foto gemaakt door Hans Welter vlak voor de finish langs de Maasboulevard. Op de achtergrond de Willemsbrug waar we net overheen zijn gelopen.