Herfstmarathon Brabant 31-10-1999

3M Marathon Leiden 13-06-1999

Mooie foto tijdens de marathon van Leiden 1999

Marathon Rotterdam 18-04-1999

Ongeveer halverwege langs de Maasboulevard

Braassemloop Roelofarendsveen 11-4-1999

22e Paastrimloop Hattemerbroek 04-04-1999

Pasen 1999. Na de eerste Paasdag waarop we thuis zijn gebleven en ik de deur niet uit mocht was het tweede Paasdag wel weer een dag om te lopen, maar ook een dag om naar mijn schoonouders in Wezep te gaan. We sluiten altijd een compromis wat me niet moeilijk valt omdat er op tweede Paasdag in Hattemerbroek altijd een leuke halve marathon wordt georganiseerd door de Noord Veluwe Boys, de voetbalvereniging van Hattemerbroek. 

Mijn vrouw Marloes zet me af in Hattemerbroek bij het sportpark en vertrekt zelf naar haar ouders in Wezep, ik heb alle tijd om te lopen. Het is gezellig in de kantine van de Noord Veluwe Boys waar ik me in moet schrijven. Langzamerhand komen er meer lopers aan en ik schat dat er uiteindelijk een kleine 100 lopers aan de start staan waarna we het hek uit snellen en gelijk linksaf een steile heuvel op moeten lopen waarna we op een pad komen met allemaal boomwortels. We lopen dwars door de bossen en het is in de begin drukte goed uitkijken waar je je voeten neerzet. Als de ergste drukte over is en de lopers wat meer uit elkaar lopen is het goed te doen en blijkt dat het een leuk en afwisselend parcours is dwars door het bos, wat verhard, wat onverhard, maar echt lekker om te lopen. Het gaat ook super en ik haal de ene na de andere loper in. Het parcours gaat over 3 ronden van 7 kilometer en er moet dus een aantal keren tegen de berg worden opgeklommen, maar dat gaat me goed af. Als ik uiteindelijk aan het einde van de derde ronde kom weet ik nog te versnellen en nog net een loper in te halen en zie de eindtijd staan op een waanzinnige 1.28.52 , mijn tweede tijd ooit. Ik weet niet of de afstand klopte, maar als dat zo is, dan is het fabtastisch. 

Na een lekkere douche ga ik de kantine in en ontvang een vaantje van de vereniging en neem een paar eieren. Marloes is er nog steeds niet en ik besluit lopend het spoor te volgen zodat ik zeker in wezep uit zal komen. Als ik arriveer in wezep is Marloes onderweg om mij op te gaan halen in Hattemerbroek, ze heeft kennelijk een andere route genomen, maar even later komt ze ook weer terug waarna we gezellig de verdere dag bij mijn schoonouders doorbrengen. De glimlach is de hele dag niet van mijn gezicht verdwenen.

Halve marathon Egmond 10-01-1999