Coenecooploop 19-10-2002

Op de foto met Paul Wobbe die eerst voor me liep en die ik later in een felle eindsprint wist te kloppen

De 30 van Almere 29-09-2002

Leuke 30 kilometerloop gedaan in Almere. Het parcours bestond uit 2 ronden, eerst een grote ronde, daarna een kleinere. Na de grote ronde was het beste er al af en tijdens de kleine ronde moest ik al stukken wandelen vanwege kramp in mijn kuiten, maar het evenement was leuk om mee te maken, een goede verzorging onderweg, daar lag het allemaal niet aan.

De foto is gemaakt aan het einde van de grote ronde 

 

Singelloop Gouda 13-09-2002

In actie op de singel.

Zoals zo vaak doe ik weer mee met de Goudse Singelloop. Deze keer loop ik mee in het team van de Goudse Verzekeringen waar mijn vrouw Marloes werkt. Ik krijg dan tevens een soort VIP behandeling. Ik mag gratis meelopen, krijg wat te eten en te drinken, een gratis shirt en ook een broekje en shirt om in te lopen.

Vanaf mijn werk is het altijd haasten om er op tijd te zijn, maar vandaag lukt het aardig en netjes op tijd arriveer ik bij het gebouw van de Goudse Verzekeringen nabij het station in Gouda. Ik trek daar mijn gesponsorde kleding aan en praat wat met de lopers die ik eerder bij de Cityrun in Utrecht al heb meegemaakt. Gezamenlijk lopen we naar de Markt in het centrum waar de start plaats zal vinden. Het lijkt wel of het ieder jaar drukker wordt, er staan al heel wat lopers te wachten op het startschot.

Gehuld in het wit met blauw van de Goudse Verzekeringen ontwaar ik er nog veel meer in dezelfde outfit, het gefet me ook een soort mikpunt om nog een loper van het zelfde team in te halen, hoewel ik de meeste lopers niet eens ken.

De eerste ronde gaat over de Kleiweg en dan linksaf de Singel op, dan gelijk rechtsaf en dan rechtdoor naar het stationn en dan linksaf het park in. Via het park lopen we om de rotonde heen en gaan dan weer rechtsaf richting de Singel en zo via de Kleiwegbrug gelijk rechtsaf en langs de brandweerkazerne, linksaf een straatje in om dan aan de achterkant van de Markt weer tevoorschijn te komen onder luid applaus van de vele supporters. Ik gooi snel een beker water achterover en ook een beker over mijn hoofd om snel verder te gaan met ronde 2. De tweede en derde ronde zijn iets langer omdat we een lusje maken, we lopen nu niet de straat uit naar het station, maar gaan al eerder rechtsaf, lopen langs het gebouw van de Goudse Verzekeringen zodat we aan de zijkant bij het station uitkomen en zo langs het station lopen en dan het park in. Uiteindelijk is het parcours niet helemaal 10 kilometer omdat je hier en daar wel eens een bochtje af kan snijden via de stoepen. Na de tweede ronde wordt ik net ingehaald door de winnaar Kamiel Maase die een prachtige 28.26 laat klokken. Uit balorigheid sprint ik even achter hem aan richting de finish, maar de organisatie roept me tot de orde en roept dat ik nog een rondje moet, net of ik dat niet zou weten. Het derde rondje gaat wat moeizamer, maar uiteindelijk weet ik nog net binnen de 45 minuten binnen te komen in 0.44.41 , al was dat geen toptijd, helemaal ontevreden ben ik er niet over. 

 

Rondje Voorne 01-09-2002

Halve marathon Utrecht 20-05-2002

Braassemloop Roelofarendsveen 14-04-2002

Wel wat later gestart, maar toch blij dat ik op dit mooie parcours mag lopen