Oliebollenloop Avantri 31-12-2003

Zoals zo vaak ga ik op oudejaarsdag naar Schoonhoven om mee te doen met de Oliebollenloop. Het is er altijd gezellig, niet duur en je loopt over een prachtig parcours door de Krimpenerwaard met zijn karakteristieke landpaadjes.

Het is een drukte van jewelste op de gezellige Stormbaan in Schoonhoven. Ik moet me wel haasten, ik ben weer niet vroeg, maar dat lukt allemaal. De kleedkamer is eigenlijk te klein, maar ik kan mijn spullen kwijt. Vanaf de baan lopen we naar de andere kant van Schoonhoven om aan de Opweg bij de "Bol" te starten. Ook bij de start is het gezellig met de vele bekenden. Ik ga weer weg in dezelfde snelheid zoals ik de laatste weken constant loop, een tempo van 5 minuten per kilometer. Vanaf de Opweg lopen slaan we rechtsaf het bruggetje over naar Bonrepas waarna we naar Vlist lopen. Van Vlist lopen we richting Haastrecht waar we linksaf een brug over gaan en via de brede kant terug lopen richting Vlist en in Vlist slaan we rechtsaf om via het Geerpad en de Schoonouwenseweg naar Stolwijk te lopen, waarna via de parallelweg langs de Provcincialeweg naar Bergambacht lopen om via de Kadijk weer terug te keren naar Schoonhoven, een prachtig parcours. Het tempo van 5 minuten per kilometer kan ik volhouden, maar veel meer zit er niet in. Als ik uiteindelijk binnen kom noteer ik een tijd van 1.14.27 , waar ik toch wel tevreden mee ben, meer zit er niet in. Wel bleef ik schaaser Hein Vergeer voor. Na afloop wandelen we weer terug naar de baan waar voor de deelnemers lekkere oliebollen wachten en die gaan er wel in.

Linschotenloop 20-12-2003

Na de halve marathon van vorige week in Leiden besluit ik nu de halve marathon in Linschoten te gaan lopen. Normaal kan ik nooit op zaterdag omdat ik moet werken, maar vandaag neemt Gertjan, de chef-werkplaats het van me over. Aangekomen in Linschoten is het lastig om de auto kwijt te raken, het is al enorm druk. Wat een mensen zeg, ik denk dat er meer lopers zijn dan dat er inwoners zijn, ongehoord. In de sporthal zie ik dat PSB sponsor is, Particuliere School Benschop. Martin bemand de stand, daar heb ik ooit les van gehad om mijn vakdiploma voor mijn autobedrijf te kunnen halen, was super toen. 

Na met wat bekenden te hebben gekletst meld ik me aan de start. Ik sta wat achterin en heb vanwege de enorme drukte wat last om weg te komen, maar daarna gaat het lekker. Zoals zo vaak ga ik weer weg op het schema van 5 minuten per kilometer en ga weer trachten om onder de 1.45 te komen, net als vorige week.

Het parcours voert vanuit Linschoten langs mooie landweggetjes naar Oudewater en vandaar weer terug naar Linschoten, een erg mooi parcours, soms wat smal met al die lopers, maar goed te doen. Vanwege de drukte heb ik in het begin wat tijd verloren, wat ik helaas niet meer in kon lopen, veel meer dan 5 minuten per kilometer zat er niet in. Uiteindelijk kom ik binnen in een brutotijd van 1.45.08 , netto zat ik er ruim onder.

Toch tevreden kijk ik terug op een leuke loop, die ik zeker vaker van plan ben te gaan lopen.

Kerst Halve Marathon Leiden 14-12-2003

Het is goed te zien dat het zwaar ging vandaag

Na tal van blessures is het lastig om weer een beetje in mijn ritme te komen. Een tempo van 5 minuten per kilometer is tegenwoordig al heel wat. 

Vandaag staat de Kerst Halve Marathon in Leiden op het programma, de temperatuur is goed, een beetje mijn weer, maar ondanks dat ging het vrij moeizaam. In het begin kon ik het tempo van 5 minuten per kilometer moeiteloos handhaven, maar naarnate de race vorderde kreeg ik er steeds meer moeite mee, de laatste kilometers zaten dan ook boven de 5 minuten, maar ik had genoeg voorsprong op dat schema opgebouwd om eindelijk weer eens onder de 1.45 te komen, al was het maar net 1.44.40 , een 42e plaats van de 57 lopers, een matige klassering.

The Life of a Jogger 10-08-2003

Het is 10 augustus. Ik heb in het trimloopboekje gekeken waar er ergens een leuke loop is te vinden, maar er is niet veel, het is vakantietijd. Via internet kom ik iets tegen in Rotterdam, één of ander project dat The Life of a Jogger is genoemd. Er staat geen afstand bij, maar aangezien er verder niets valt te beleven besluit ik toch naar Rotterdam te gaan en eens te gaan kijken wat het precies is. De locatie waar gestart zal gaan worden is aan de voet van de Euromast. Daar aangekomen zie ik wel een aantal lopers, maar veel is het niet en ik ben zeker niet vroeg.

We worden bij elkaar geroepen door Kim Engelen, een kunstenares die dit als een project ziet, een kunstproject, om zoveel mogelijk lopers bij elkaar te krijgen die allemaal met hetzelfde shirt als een soort lint door de stad trekken. Om de kunst te starten kregen we allemaal een blauw shirt aan met daarop de tekst IK SPORT, waarna we met slechts een kleine 20 lopers en begeleiding van start gaan. We lopen in één tempo, nou  ja, tempo ? Het is meer een sukkeldrafje, een tempo is helemaal niet de bedoeling, we moeten bij elkaar blijven en lopen daardoor het tempo van de langzaamste. De lopers zijn dik, dun, groot, klein, getraind en ongetraind, van alles wat, maar ondanks dat is het best gezellig. We praten wat, staan nog even stil bij de Erasmusbrug voor een drinkstop en eten daar ook wat voordat de tocht door Rotterdam weer verder gaat. Onderweg trekken we wel veel aandacht, mensen blijven staan, sommigen klappen zelfs. Na een tocht van een paar uur hebben we niet veel gelopen, maar wel lol gehad. We arriveren weer bij de Euromast en nemen afscheid. De dag na deze wonderlijke loop blijk ik zelfs op de voorpagina te staan van het AD en later ontvingen we nog een heel boekje met leuke foto's wat het geheel toch wel de moeite waard maakte en ik blij was dat ik toch naar Rotterdam was gegaan.

Cityrun Utrecht 18-05-2003

Halve marathon Atverni Nieuwegein 6-4-2003

Het laatste stukje naar de finish op de baan.

Het is 6 april, kort voor de marathon van Rotterdam. Ik wil nog een loopje gaan doen als laatste test en kom uit in Nieuwegein bij Atverni. In het verleden ben ik regelmatig bij Atverni wezen lopen, alleen de laatste jaren is het er niet meer van gekomen, maar nu dus toch naar hun baan. Zonder problemen arriveer ik op het grote parkeerterrein in Nieuwegein waar zich meerdere sportverenigingen bevinden. Atverni zit naast een centrum van de KNVB. 

Ik heb nog tijd genoeg om gezellig wat te kletsen voordat het startschot klinkt. De race zelf verloopt super en ik weet een mooie tijd neer te zetten van 1.36.29 , een 23e plaats van de 101 recreanten. Het laatste stuk richting de finish kan ik nog net de snelle veteraan Piet van Alphen voorbij gaan.

25e Bosdijkloop Vinkeveen 09-02-2003

Midwintermarathon Apeldoorn 1-2-2003